www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie: Eerste groep N-zege voor Cédric Cherain met Mégane
25.04.2011 - 23:50, persbericht

Het potentieel dat reeds werd aangetoond in de TAC Rally, werd in Namen geconcretiseerd met een eerste overwinning in de klasse door het duo Cherain-Pirotte met de Renault Mégane RS. Cédric Cherain liet verbazingwekkende tijden optekenen en was leider van de groep N van de 7de tot de 21ste klassementsproef van deze 28ste Rally van Wallonië. Dat leverde de Renault Mégane RS N4 een prachtige 8ste positie algemeen op maar vooral ook de winst in groep N voor de andere vierwielaangedreven wagens!

Cédric Cherain en Cédric Pirotte maakten geen enkele fout in wat pas hun tweede rally was met de Renault Mégane RS van het Franse Chazel Technologie Course. De rally van Wallonië werd voornamelijk verreden onder een stralende zomerzon en dat liet de rijders toe het uiterste uit hun machines te halen. Cédric Cherain was onmiddellijk in strijd voor de overwinning in de groep N en nam de leiding over in groep N (klasse 3) op de 7de proef. De rijder uit Luik hield er daarna een strak tempo in om uiteindelijk de overwinning te pakken in groep N.

“Het is de eerste keer dat de Mégane RS een overwinning pakt in het nationale kampioenschap”, lacht Cédric Cherain. “Ik ben zeer trots op deze overwinning in groep N en het feit dat we 8ste algemeen eindigen in een rally waar toch wel tien WRC’s, vier Super 2000 en een twintigtal vierwielaangedreven groep N aan de start staan.” “We wilden ons absoluut herpakken na onze kleine fout in de TAC”, glimlacht Cédric Pirotte, de copiloot van Cédric Cherain. "Hier maakten we niet de fout van te veel op zekerheid te willen spelen naar het einde toe. We zijn heel tevreden want we hebben de rally echt goed beheerd. We hebben altijd de goede bandenkeuzes gemaakt. Het is tijdens de regenbui op zaterdagavond dat we het verschil maakten met de concurrentie. De wagen is competitief en zeer betrouwbaar. We hebben gezien dat, op een parcours met heel natuurlijke bochten, de Mégane RS echt wel op kan tegen de zeer sterke tegenstand.”

Deze overwinning in de groep N is een uitgelezen resultaat voor een wagen die nog maar aan de start staat van zijn sportieve carrière. Voor Cédric Cherain staat het buiten twijfel dat de Mégane RS N4 nog lang niet al zijn potentieel heeft getoond. Er is nog marge voor verbetering. “De wagen is al zeer snel maar we kunnen nog verbeteren door de afstellingen te perfectioneren. We hebben gezien dat de opzet van de proeven op zaterdag ons beter paste dan de proeven op zondag. Zaterdag lieten we twee maal de vijfde chrono algemeen optekenen in Natoye, een proef met 10,7 km aan natuurlijk aandoende bochten waar de wagen op zijn best was. Op dergelijk terrein de Mégane besturen is een echt feest!”

Deze overwinning brengt Cédric Cherain weer op koers in het kampioenschap ook al scoort Jonas Langenakens weeral goede punten. Door zijn Lancer Evo 10 als tweede binnen te brengen blijft de Limburger de grote favoriet voor het kampioenschap. Maar in Namen bewees Cédric Cherain dat hij klaar staat om hem er, voor de rest van het seizoen, het leven niet makkelijker op te maken.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws