www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Wallonie: Kevin Demaerschalk out met kapotte cardan
26.04.2011 - 12:04, persbericht

Eens te meer reed Kevin Demaerschalk zich in de kijker. In de Rally van WalloniŽ domineerde de jonge piloot uit Hoeilaert het klassement in de CitroŽn Racing Trophy Belux, maar ook in Klasse 6, de categorie waarin R2's van vier verschillende merken streden. Maar, aan die mooie wedstrijd kwam een einde door mechanische pech.

De eerste wedstrijd van de CitroŽn Racing Trophy Belux begon ideaal voor Kevin Demaerschalk en Laurent Dujacquier. Na een bewust voorzichtig wedstrijdbegin vrijdagavond op de Superspecial op de Citadel, stond het duo na de zevende proef aan de leiding in Klasse 6, waarin de verschillende R2's aan de start stonden. In de CitroŽn Racing Trophy Belux hadden ze de leiding in handen met meer dan 25 seconden voorsprong op hun naaste achtervolgers.

"We hadden gepland om erg rustig te starten op de Citadel, want op die proef kan je niets winnen," vertelde Kevin. "Ondanks regen op de proef van Malonne, gingen we zaterdagochtend van start op slicks. Over de volledige ronde was dat de beste keuze. Na de showproef in Malonne, die afgewerkt werd met de nodige voorzichtigheid, hebben we zwaar aangevallen en klokten we meteen twee snelste tijden in de categorie. We wisten dat het goed zat, want we waren telkens sneller dan Xavier Baugnet, die vorig jaar de snelste was in de Trophy in deze rally, en dan Matthias Boon met zijn Skoda."

Helaas eindigde de wedstrijd van Kevin bruusk op de achtste proef, toen de transmissie van de CitroŽn C2-R2 Max enkele honderden meters voor de finish van de proef van Crupet dienst weigerde: "In de remzone voelde ik dat er een probleem was. Toen ik terug accelereerde, gebeurde er niets meer... Een cardan was gebroken en daardoor ook de wielnaaf en een wiellager. Die aandrijfas was zeker niet aan het einde van zijn levensduur. Maar goed, rally is een mechanische sport en er kan altijd iets breken. Natuurlijk was de teleurstelling enorm, want we reden de wedstrijd die we moesten rijden en we stonden zelfs aan de leiding in R2. Afspraak in de Sezoens, een wedstrijd die me vorig jaar wel beviel."

Vanuit het rechterkuipje deelde Laurent Dujacquier de enorme ontgoocheling van de opgave en de voldoening te zien dat zijn piloot zijn enorm potentieel weer bevestigde: "Ik denk dat onze tijden weer indrukwekkend waren, zelfs in vergelijking met krachtigere wagens uit een hogere categorie. We zaten in een goed ritme en we volgden onze uitgestippelde strategie, waarbij we zaterdagochtend stelselmatig het tempo verhoogden. De samenwerking met Yves Matton, Simon Jean-Joseph en MY Racing was perfect. En de strategie wierp zijn vruchten af. Wat het meest indruk op mij maakt als navigator, naast zijn gevoel voor de ideale lijn, is zijn rust en zijn kalmte. Ik heb soms het gevoel naast een Finse piloot te zitten... Ik kijk al uit naar de Sezoens Rally. Kevin heeft me verzekerd dat hij daar hard gaat aanvallen!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws