www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie: Super 2000-zege voor Bernhard Ten Brinke
27.04.2011 - 12:05, persbericht

Bij zijn debuut in de Rallye de Wallonie bleek Bernhard ten Brinke onbetwist de snelste piloot in een S2000-bolide. Tien tijden in de top tien op 20 proeven brachten hem en zijn Belgische co Davy Thierie bovendien een fraaie zevende plaats algemeen. “Ik ben heel erg tevreden en ik weet dat het nog harder kan als ik hier volgende jaar terug kom.”

Op een fraai uitgelichte showproef rond de bekende Citadel in Namen liet de rallyrijder uit Zeddam meteen zijn tanden zien. Een vijfde tijd in een startveld met elf veel snellere WRC-auto’s. “Ja, dat gaf wel een kick hoor. Lijnen rijden heb ik op het circuit geleerd. Al was deze proef best listig met een afdaling van 500 meter. Op zo’n stukje kan een boel verkeerd gaan.”

Toen op zaterdag het echte werk begon klokten Bernhard ten Brinke en Davy Thierie ook op de echte proeven snelle tijden met de Wevers Sport Skoda Fabia S2000 Evo 2. De gelouterde veelvoudig kampioen Dominque Bruyneel moest passen in zijn Peugeot 207 S2000. In de onderlinge strijd stond het 7-4 voor Bernhard ten Brinke voordat de Belgische opponent op klassementsproef 11 met een sortie uit de wedstrijd verdween.

In het vervolg van de rally zou de hegemonie in de S2000-klasse niet meer in gevaar komen. Op de eerste boucle van de slotdag had Bernhard ten Brinke zijn handen niettemin vol aan de Fabia S2000 Evo 2. “Op mijn verzoek was de auto een centimeter hoger gezet. Ik dacht dat het beter zou zijn op de onverharde gedeeltes en bij de jumps, maar de auto sprong alle kanten op.”

Na interventie van de monteurs van Wevers Sport werkte de Nederlands-Belgische equipe de laatste vier proeven af in de vertrouwde afstelling. Het duo begon zelfs een slotoffensief om Hans Weijs junior de zesde plaats algemeen te ontfutselen. Op de laatste vier KP’s was Bernhard ten Brinke sneller, maar de secondenwinst bleek niet voldoende om door te schuiven naar zes. “Als Nederlanders onderling wil je toch het gevecht aan. Hans was dit keer net te goed.”

Met een zevende plaats algemeen en de zege in de S2000-categorie is Bernhard ten Brinke meer dan tevreden over zijn eerste optreden rondom Jambes. “Bij het bestuderen van de startlijst vond ik de top 15 reëel. Nu is er een zevende plaats uitgerold. Hier ben ik heel erg tevreden mee en ik weet dat het nog harder kan als ik hier volgende jaar terug kom.”

Wevers Sport: “Iedereen aan de finish.”
Erik Wevers zag zondagmiddag alle vier auto’s onder vleugels van Wevers Sport over het finishpodium rollen. Bernhard ten Brinke was op plaats zeven de best geklasseerde met de Skoda Fabia S2000 Evo 2. “Bernhard heeft eruit gehaald wat erin zat.” Gert Huzink tikte met de Subaru Impreza WRC aan als negende en deed prima zaken voor het open Nederlands kampioenschap. “Gert kwam steeds beter in zijn ritme naarmate de rally vorderde.”

Erik van Loon finishte op plaats zeventien. “Een prima debuut op asfalt met de Skoda.” Erik Bolhaar eindigde als 81e. “Jammer van de aanvaring met een kerkgebouw, want Erik reed een stabiele wedstrijd.” Afgezien van extra werk door de vele kapot gereden banden en velgen kenden de monteurs van de rallypreparateur uit Markelo een rustig weekeinde.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws