www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Stouf-Erard dit weekend naar Britse Pirelli Historic Rally
28.04.2011 - 12:04, persbericht

De 3de manche van het Brits Historic Rally Kampioenschap (Pirelli Rally - Carlisle) wordt verreden in Kielder Forest waar Stefaan Stouf & Joris Erard toch al enkele keren gereden hebben. Mede hierdoor komt het duo met grote motivatie aan de start met hun vertrouwde Escort MKI !

Joris: "Aangezien we in de vorige wedstrijd (Bulldog) mee konden met Stokes, denken we dat het mogelijk is om in de Pirelli Rally hem voor te zijn. Op de DVD zien de KP's er redelijk proper en overzichtelijk uit wat misschien toch enig voordeel voor ons meebrengt. Natuurlijk hopen we beiden om Stokes te verslaan, maar we weten ook dat de bloemen pas op het podium uitgedeeld worden en dat er nog véél kan gebeuren tussenin..."

Misschien is deze wedstrijd wel de laatste voor Stefaan en Joris in het Brits Kampioenschap, want enkele weken terug kregen ze het slechte nieuws dat ze geen punten meer konden scoren en hun vorige punten wegvielen omdat hun thuisadres niet in Engeland staat....

Vreemde beslissing van de MSA en het bestuur van het Brits Historic Rally Kampioenschap... die dus eigenlijk geen Buitenlanders toelaat in hun kampioenschappen... of misschien wel bang zijn dat er een buitenlander hun kampioenschap zou winnen...

Joris: "Voor ons heeft het geen zin om verder te doen als we toch geen punten meer kunnen scoren. Maar we wachten nog even af... We hebben al tal van oplossingen geprobeerd, maar telkens stoten we op een muur... Is het niet bij het bestuur van het kampioenschap, dan is het bij de RACB die ons geen toelating heeft om een Britse licentie aan te schaffen! Héél jammer dat ze maar zo weinig de piloten en copiloten steunen..."

De rally kan live gevolgd worden op deze website: www.tynecomp.co.uk .

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws