www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie: Matthias Boon tevreden over debuut met Fabia R2
28.04.2011 - 12:07, persbericht

Vrijdagavond kenden we een moeilijke start op de Citadel met meteen een verlies van 25 seconden door een spin, gevolg van de gas die bleef hangen. Om opnieuw aansluiting te vinden, vertrok Matthias zaterdag meteen met het mes tussen de tanden. In de eerste KP direct een kanontijd, scratch bij de voorwielaangedreven wagens en een flinke boost voor het verdere verloop. De hele voormiddag was een secondenspel met de toppers in de R2. De Fabia doet het bijzonder goed op de echt technische en smalle rallyproeven, wanneer het meer circuit wordt zoals de proef in Crupet, komt hij wat topsnelheid te kort tegen de krachtiger concurrenten.

"Dit kan niet echt het probleem zijn voor de toekomst, vertelt Matthias, deze proeven zijn geen echte referentie voor het betere rallywerk. Ik ben al zeer tevreden over het gedrag van de wagen. Het chassis is zeer goed, de ophanging moet nog verbeterd worden..."

Tijdens de tweede ronde bevestigt de Fabia dat hij een topper is in de R2. In de voorste gelederen wordt een secondestrijd gevoerd waarbij de minste fout afgestraft wordt. Kevin Demaerschalk breekt een cardan en moet de strijd staken. Matthias neemt resoluut de leiding over in de R2, een première voor de Fabia.

"Hier sta ik versteld van, zegt Matthias, na onze schuiver op de citadel , had ik niet gedacht het tij zo snel te kunnen keren en de leiding te nemen. Maar we moesten wel het uiterste van ons kunnen bovenhalen. Ook Daniel, mijn co, was uiterst geconcentreerd bezig. Het is lang geleden dat we nog een dergelijk spannende strijd hebben moeten voeren, dit is topsport !"

De laatste ronde van de dag werd nog superspannend door het dreigende regenweer boven de Naamse proeven. Welke banden? Zou het regenen? Matthias neemt risico en kiest voor slicks, achteraf de goede beslissing. De eerste dag wordt afgesloten aan de leiding van de R2 met 13 seconden voor Baugnet in de Citroen C2 en een 18e plaats algemeen.

Matthias na een erg intensieve rallydag... "Tot zover ver boven de verwachtingen. We kwamen om te kijken of onze nieuwe Fabia kon meestrijden in de R2 tegen de toch al jaren geëvolueerde C2's en we staan meteen aan de leiding. De motivatie om met dit project verder te gaan is bijzonder groot."

Zondag was het de bedoeling de wedstrijd te controleren en geen risico's te nemen. Tot drie proeven voor het einde lukte dit perfect. Dan kwam de korte technische proef van Naninne met het onverhard. We gingen nog één keer voluit, alleen de eindjump werd iets te optimistisch ingeschat, de wagen landde op de neus en Matthias moest al zijn reflexen bovenhalen om de wagen op de weg te houden. Een schitterende tijd, weer scratch en de doodsteek voor de concurrentie alleen... de radiator had een tik gehad en lekte... opgave was de enige optie.

"Ik ben diep ontgoocheld in mezelf! Het team leverde perfect werk, de wagen overtrof de verwachtingen en zowel mijn co als ik waren meer gemotiveerd dan ooit tevoren… Ik heb de situatie iets verkeerd ingeschat met al te zware gevolgen".

Ondanks dit voorval was iedereen enthousiast over dit project. "Het doel dit jaar is onszelf en de nieuwe wagen in de kijker te rijden, binnen een nieuwe structuur. De wagen is competitief, dat staat vast. Het eerste objectief is behaald. Nu op weg naar de volgende rally met hopelijk een goed resultaat als kers op de taart."

Tot in Bocholt!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws