www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie: Johan Dekens herstart op zondag na opgave zaterdag
28.04.2011 - 19:40, persbericht

Afgelopen weekend werd onder een stralende zon de 3e manche van het Belgisch rally kampioenschap gereden in en rond Namen. Voor de gelegenheid nam Christophe Kerkhove plaats in het co-zitje.

Vrijdagavond stond de eerste test op het programma, de showetappe op de Citadel. Wegens tijdsgebrek waren we niet aan verkennen toegekomen op de Citadel wat het uiteraard heel moeilijk maakte voor ons. Opdracht was dus voorzichtig te starten om heelhuids aan de finish te komen om zo zaterdagmorgen zonder problemen te kunnen starten. We haalden probleemloos de finish van de showetappe en zelfs het resultaat was een aangename verrassing… we haalden een 7e tijd bij de Historics, zeker niet slecht als je ook weet dat het tijdsverschil tussen de 1e en de 8ste Historic slechts 20 seconden was.

Zaterdagmorgen was het dan de definitieve start van de rally. Vanwege de regen de vorige nacht was het dus belangrijk om voorzichtig te starten, al snel bleek dat het op KP Malonne op enkele plaatsen tussen de bomen erg glad was, dus even verstand gebruiken en op de baan zien te blijven. De volledige eerste boucle werd zonder noemenswaardige problemen afgewerkt. Alleen ging de versnellingsbak af en toe moeilijk in versnelling waardoor we uiteraard kostbare tijd verloren. De volledige eerste boucle zaten we steeds rond de tijden van Tytgat en Denys, de ene keer wat sneller, de andere keer iets langzamer. Op de laatste KP van de eerste boucle merkten we precies een probleem met de ontsteking, een kapotte bougie of iets dergelijks. In de service werden de bougies vervangen en de kabels gecontroleerd. Op weg naar het begin van de tweede boucle merkten we meteen dat de wagen een stuk beter ging, het probleem met de bougie moest er dus wel van in het begin geweest zijn. We startten dus vol goede moed aan de tweede boucle.

In het tweede rondje op KP Malonne ging het dan mis, een redelijk diepe put bij de overgang van onverhard op asfalt achter het kerkje van Malonne werd verkeerd ingeschat, de Porsche smakte met de voorkant in de put. We slaagden erin om de KP uit te rijden maar aan de finish bleek dat er toch wel wat schade was… Er bleek een benzineleiding beschadigd te zijn. We slaagden er gelukkig in om ter plekke een noodherstelling uit te voeren maar we hadden reeds veel teveel benzine verloren. In de hoop een benzinestation te vinden vertrokken we richting de volgende proef maar helaas raakten we niet ver en vielen we zonder benzine. Aangezien we maar een 8-tal minuten hadden om de verbinding van 7km te rijden moesten we helaas opgeven. We vonden uiteindelijk wel een goede ziel die ons benzine bezorgde maar we konden niet meer doen dan terugkeren richting servicepark.

In de service werd alles deftig gerepareerd en de wagen volledig terug klaar gezet om zondagmorgen te vertrekken in superrally. Aangezien er voor ons niks meer te winnen was werden er ook geen risico’s genomen en werd van de gelegenheid gebruik maakt om de wagen nog wat beter onder de knie te krijgen, kijken wat er eventueel nog veranderd kan worden aan de wagen met het oog op het verdere kampioenschap enz… We haalden probleemloos de finish zondagavond. Alleen de versnellingsbak bleef met momenten stroef gaan.

Ondertussen werd de versnellingsbak al uitgebouwd en bleek er toch lichte schade te zijn. De komende week zal al het nodige vervangen worden en na een test in de shortrally van Linter zal de wagen dan startklaar moeten zijn voor de Sezoensrally in Bocholt, terug met onze vertrouwde co Rutger Govaerts. We willen uiteraard iedereen bedanken die een handje heeft toegestoken afgelopen weekend en LLM Mecasport voor de assistance.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws