www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie: Derde keer, goeie keer voor VMV Racing
29.04.2011 - 20:46, persbericht

Onze derde wedstrijd van het BFO Belgian Championship Rally , na Haspengouw (afgebroken wiel) en Tielt ( kapotte pulley), werd de Rally de Wallonië de eerste waar we de eindmeet haalden. Moe maar bijzonder gelukkig konden we de VMV Mini omstreeks 17u zondagavond het parc fermé binnenrijden. Na een lange (3 dagen) maar prachtige Rally de Wallonie werden we beloond met een 69ste plaats algemeen op 124 starters. Bovendien werden we 4de in onze klasse. (Nipt naast het podium dus)

Het begon op vrijdagavond 21u op de Citadel van Namen. Prachtig decor en immens veel volk. Gestuwd door de plaatselijke speaker en gespot door alle aanwezige camera’s werd de VMV MINI vanaf het begin van de rally een attractie. Als enige Mini werden we dan ook door het publiek constant gewezen op onze originaliteit en uniciteit.

Op zaterdag stonden 3 lussen van 4 KP’s op het programma. Tijdens de eerste lus werd zeer rustig gestart omdat we absoluut geen parcourskennis hadden en we zeker niet in de fout wilden gaan op dag 1. In de tweede lus werd al iets agressiever geraced met gevolg dat we iedere KP gemiddeld 20 à 30 seconden vlugger reden dan tijdens de eerste lus. De laatste lus van de dag werd door ons een deel in het donker afgewerkt wat tot gevolg had dat we de tijden die we in de 2de lus draaiden niet konden evenaren.

Op zondag stonden 2 lussen van 4 KP’s op het programma. Het werd op zondag ook voor ons een eerste kennismaking met het onverhard van Nannine en Wartet. En we hebben het geweten, want op Nannine reden we plat en moesten we tijdens de verbinding de bandenwissel doorvoeren. De laatste lus van de zondag werd volledig op safe gereden want we wilden koste wat kost de eindmeet halen.

Na drie dagen rally zijn zowel Kristof als ikzelf heel wat ervaring rijker en weten we perfect op welke punten we nog veel te leren hebben. De capaciteit van de wagen werd slecht voor een 65% gebruikt en parcourskennis is onontbeerlijk om echt voluit te gaan Maar al bij al, opdracht volbracht en ons doel als team om veel publiciteit en fun te beleven werd bekomen. De mini zal men er niet snel vergeten. Wij danken onze talrijke aanwezige supporters en sponsors voor een zeer mooie driedaagse aan de oevers van de Maas.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws