www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Noordzeerally Oudenburg dan toch terug met twee proeven
30.04.2011 - 11:35, persbericht

Autoclub Noordzee – organisator van de 1ste Noordzeerally op 16-17 juli 2011 – wijzigt noodgedwongen hun parcours. Het project bestond oorspronkelijk uit drie klassementsproeven op grondgebied Jabbeke, Oudenburg, Bredene en De Haan. Doordat de gemeenten Bredene en De Haan geen toelating geven om een autorally op hun grondgebied te laten doorgaan, werd uitgeweken naar een proef in Gistel als alternatief. Nu blijkt ook daar een bezwaar te zijn. De grootste tegenkantingen komen steeds uit milieuhoek (diverse natuur- en bermdecreten), naast hinder voor toerisme en parkeerproblemen.

Uiteindelijk beslist de club in het weekend van 16 en 17 juli de vertrouwde short rally te organiseren. De rally zal twee klassementsproeven bevatten op grondgebied Jabbeke en Oudenburg. Het rallycentrum krijgt de sporthal in Jabbeke als locatie voor start en aankomst.

Voorzitter en hoofd veiligheid Eddy Hindryckx: “Dit is een jammerlijke zaak, wij zijn met ons dossier bezig van in december 2010 en krijgen nu pas te horen dat wij her en der niet mogen rijden. Blijkbaar beseffen een aantal mensen niet goed hoeveel werk, tijd en energie hierin gaat en houden ze ons aan het lijntje om dan toch te beslissen negatief advies te geven en ons voor voldongen feiten te plaatsen. Gelukkig hebben wij al jaren een goede relatie met Jabbeke en Oudenburg, waar wij zonder problemen goedkeuring krijgen. Daar trekken wij ons dan maar aan op.”

Vandaar dan toch de intentie om voor het 35ste jaar een rally te organiseren op grondgebied Oudenburg en Jabbeke. De naam Noordzeerally wordt wel behouden. Meer info vindt u op de website www.autoclubnoordzee.be of mail naar info@autoclubnoordzee.be.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws