www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Stefaan Stouf wint Pirelli Historic Rally UK
02.05.2011 - 23:18, persbericht

Stefaan Stouf en Joris Erard hebben de winst binnengehaald in Categorie 2 van de Pirelli Historic Rally 2011 verreden op zaterdag 30 April. Start en aankomst van deze wedstrijd was in het Britse Carlisle en er werden 6 KP's afgelegd in het befaamde 'Kielder Forest'. Stefaan en Joris kwamen met volle moed aan de start met als doel sneller te zijn dan regerend Brits Kampioen David Stokes!

Het was vanaf de eerste KP een mooie strijd tussen Stouf, Lomax en Stokes. Maar toch was het Stefaan Stouf die als snelste van start ging en de leiding in handen nam. Maar op de 3de KP verloor Stouf wat tijd waardoor hij de leiding uit handen moest geven. Na de service in Carlisle zette het Belgisch duo alles op alles en reed meteen 3 besttijden na elkaar waardoor ze verdiend wonnen met 17" voorsprong op David Stokes.

Joris Erard: "Het was een prachtige strijd voor de overwinning! We gingen van start met goede hoop en toen we zagen dat het erin zat hebben we alles op alles gezet. Enkel op de derde KP verliep het niet zo vlot, want met de Engelse nota's lag ikzelf wat in de knoop en had Stefaan wat problemen om het vertrouwen terug te vinden. Maar toch hebben we kunnen winnen waardoor we nu wel héél sterk staan in het klassement van het Brits Kampioenschap !"

Stefaan Stouf: "Uiteraard zijn we tevreden met dit resultaat. We hebben ervoor gereden. Het Engels nota-systeem dat we gebruiken werpt zijn vruchten af en hopelijk doen we op dit elan verder in het kampioenschap!"

De volgende wedstrijd van het Brits Kampioenschap is de Severn Valley Rally op zaterdag 4 Juni in Wales.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws