www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

De Legend Boucles de Spa verschoven naar 25 februari 2012
04.05.2011 - 12:01, persbericht

Ongeveer drie maanden na de editie 2011 van de Legend Boucles de Spa, een uitgave die opnieuw een geweldig populair succes was, werken Pierre Delettre en een deel van zijn team al hard aan de Boucles 2012. Na een stevige debriefing, heeft de organisatie ook een aantal knopen doorgehakt om de fouten van deze editie in de toekomst te vermijden. “Het is logisch dat na de ingrijpende problemen van 2011 de chronometrage en de rekensystemen herzien zullen worden”, vertrouwt de organisator ons toe. Overigens heeft Pierre Delettre aan Alain Lopes gevraagd om Willy Lux te vervangen. “En dat als mijn rechterhand, als de verantwoordelijke van het parcours en als de algemene coördinator van de proef. Het was geen aangename beslissing, maar wel één die weloverwogen is.”

De ex-winnaar van de proef, als copiloot van Guy Colsoul in 1982 en als rijder in de Classic 2009, is de man uit de streek, Alain Lopès, iemand die de Boucles de Spa goed kent. De meervoudige Belgische kampioen rally heeft dan ook met plezier het aanbod van Pierre Delettre aanvaard.

“Ik heb geen seconde geaarzeld, na dat aanbod”, legt een grote mijnheer van onze rallysport uit, die overigens al in diverse proeven ervaring in de organisatie heeft. Zo was hij actief in de Dakar, de Farao Rally en Liège-Rome-Liège. “Ik werkte ook al voor de Boucles het seizoen dat mijn zoon Pascal met Larry Cols won. Ik was adjunct wedstrijdleider met mijn vriend Jean Caro. Ik heb een enorm respect voor deze proef, die met de komst van de Legend weer een gigantisch succes geworden is. vanaf augustus ga ik weer aan het werk.”

En wat wil de ervaren Alain Lopès de proef bijbrengen? “Ik denk dat de sfeer weer wat serener moet worden en dat er weer wat meer menselijke warmte moet komen, de mensen moeten weer graag voor de Boucles werken. Maar alles veranderen, maar neen, waarom zou ik? Er is heel veel goeds aan deze proef en dus werken we met die goede dingen als basis. Ook het parcours zal ik zeker niet ingrijpend wijzigen. Ik zal uiteraard mijn persoonlijke touch toevoegen, vooral vanuit mijn ervaring in historische proeven, waar ik al jaren met plezier aan deelneem. Ik ben een liefhebber, geen kampioen... ik heb ook veel respect voor de oude wagens en wil misschien de te slechte stukken uit het parcours halen.”

Noteer nog dat om de concurrentie met de Rally van Zweden en het Carnaval van Malmédy te vermijden, de Legend Boucles de Spa 2012 op 25 februari plaats vindt.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws