www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Geko Ypres Rally: GT-wagens toegelaten in aparte klasse
04.05.2011 - 20:32, persbericht

Met nog iets minder dan twee maanden voor de boeg, schakelen de organisatoren van de Geko Ypres Rally naar de hoogste versnelling om van de editie van dit jaar opnieuw een klepper van formaat te maken.. Ieper, traditioneel het hoogtepunt van de Belgische rallykalender en één van de klassiekers van de Intercontinental Rally Challenge en van het European Rally Championship, vindt plaats van 23 tot 25 juni.

Het grootste en meest opwindende nieuwsfeit is dat GT wagens zullen toegelaten worden als deelnemers aan de rally. De rallyorganisatie zal een aparte klasse voor de GT wagens inrichten met als gevolg dat alle GT wagens met een Belgische homologatie toegelaten worden als deelnemers en dat ze punten kunnen scoren voor het BFO Belgian Rally Championship. Buitenlandse teams kunnen ook deelnemen indien hun GT wagen conform is aan de Belgische reglementering. De GT teams zullen hun rally rijden tussen de gewone rallydeelnemers en het Historic-gedeelte. Ze zullen exact dezelfde KP's rijden en dezelfde afstand afleggen als alle andere deelnemers van de IRC wedstrijd.

Het roadbook en de timing voor de editie 2011 zijn inmiddels ook klaar. Op vrijdag 24 juni zijn er 6 KP's waaronder de nieuwe klassementsproef van Dikkebus- Westouter. Deze twee populaire KP's zijn nu verbonden met elkaar en vormen samen een nieuwe spectaculaire en zeer uitdagende proef. De twee ander proeven op vrijdag zijn de klassiekers Mesen-Sauvegarde en Langemark.

Op zaterdag 25 juni passeert de Geko Ypres Rally over zijn gewone, populaire proeven zoals Kemmel, Watou, Proven-Vleteren, Hollebeke en Heuvelland. De beroemde en beruchte proef van Heuvelland is lichtjes gewijzigd op het einde maar blijft verder ongewijzigd. Verder gaat de Geko Ypres rally opnieuw de grens over naar Frankrijk, met twee proeven in het Noorden van Frankrijk. De volledig nieuwe, razendsnelle KP Lille Métropole wordt in de omgeving van Linselles gereden, terwijl de showproef in het centrum van Wasquehal verder blijft bestaan.

De inschrijvingen voor de Geko Ypres Rally zijn geopend sinds 22 april. Er zullen maximum 100 teams worden toegelaten.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws