www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Complete voorbeschouwing Short Rally van Linter
05.05.2011 - 17:01, jdh - foto bonte

Komende zondag wordt in Linter de derde manche van het VAS-rallysprint- en de eerste manche van het VAS-rallykampioenschap gereden. Een wedstrijd die ongetwijfeld meer deelnemers verdiend dan het huidige aantal (50) maar toch enkele mooie namen weet aan te trekken.

Boon versus Langenakens, part two
Zondag krijgen we mogelijk een remake van het duel tussen Jonas Langenakens (Lancer Evo X groep N) en Matthias Boon (Impreza N10 groep A) in Tienen vorig jaar. In de strijd om de dichtste ereplaatsen krijgt streekrijder David Croes (C2 R2 Max) oa. de 4x4's van Deveux (Lancer Evo X), Allerts (Lancer Evo 6), Degeling (Lancer Evo 6) en Beyne (Lancer Evo 7) tegenover zich. In F2 zien we verder nog de deelnames van Dolfen (Clio Alltec Seys), Houttekiet (205 Max) en Divisie 1-2 favoriet Van Leemputten (Clio) terwijl Heusdens (BMW M3) of Cools (Kadett) mogelijk hoog kunnen scoren met hun achterwielaangedreven wagens. Hetzelfde geldt voor de snelle Historics uit Divisie 4 van oa. Glorieux (BMW E21), Van Craenenbroeck (Corolla), Dekens (Porsche) en Olivier (Escort MK 2). Er mag overigens nog steeds ingeschreven worden. De wedstrijd is een Open wedstrijd zodat ook deelnemers uit het buitenland kunnen aantreden evenals bezitters van een nationale vergunning. (deelnemerslijst)

Daarnaast is er ook nog een regularity-wedstrijd met voorlopig een 15-tal deelnemers. (deelnemerslijst)

Timing & Parcours
De wedstrijd bestaat uit twee KP's die elk vijfmaal gereden worden, goed voor 70 km KP. "De lange kasseistrook is verdwenen omdat ze te slecht geworden was en bijgevolg te gevaarlijk. KP Orsmaal zal dan ook zonder rondjes gereden worden. Gevolg is dan ook dat we KP Neerhespen gewijzigd hebben. Hier wordt nu één rondje gereden en de KP is ook verlengd tegenover vorig jaar.", zegt organisator Bruno Vandeput.

Rallycentrum
Het wedstrijdcentrum is gelegen in en rond de voetbalkantine van SC Orsmaal, Helen-Bosstraat te Orsmaal (Linter). Toeschouwers die het wedstrijdcentrum willen bezoeken kunnen zich best parkeren op de parking van het gemeentehuis, gelegen in de Helen-Bosstraat te Orsmaal (Linter). Van daaruit is het een 300-tal meter te voet tot aan de voetbalkantine. Algemene inkom kost 10 €, een programmaboekje 2 €.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws