EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome

Matthias Boon wint Short Rally van Linter
08.05.2011 - 19:29, jdh - foto jo pijpops

Matthias Boon heeft met een Subaru Impreza N10 groep A de Short Rally van Linter gewonnen. Boon klopte Jonas Langenakens (Lancer Evo X) in een rechtstreeks duel met zeven seconden. Van Leemputten (Clio) won in Divisie 1-2, Dekens was de beste bij de Historics.

De Short Rally van Linter draaide zoals verwacht uit op een duel tussen streekrijders Matthias Boon en Jonas Langenakens. Hun vorige rechtstreekse duel dateerde van Tienen vorig jaar, toen Langenakens zijn eerste algemene zege behaalde na een sortie van Boon. Laatstgenoemde zorgde echter voor een klinkende revanche door een nieuwe algemene overwinning aan zijn palmares toe te voegen. Met de Subaru Impreza N10 uit de stal van vader Jos had Boon na 10 proeven 7" voorsprong op Langenakens.

De youngsters staken er bovenuit want Erik Degeling (Lancer Evo 6) volgde als derde op meer dan anderhalve minuut van de winnaar. Ex-winnaar Erik Deveux (Lancer Evo X) moest precies een minuut toegeven op Degeling. West-Vlaming Koen Beyne (Lancer Evo 7) werd vijfde en doet na zijn derde plek in Dranouter opnieuw een goeie zaak in het VAS-rallysprintkampioenschap. Steven Dolfen (Renault Clio), die zijn belangrijkste concurrent moet gaan worden in deze titelstrijd, moest vroegtijdig aan de kant.

In Divisie 1-2 ging de overwinning naar Joël Van Leemputten, bovendien zesde algemeen met zijn Renault Clio. Van Leemputten had 2'27" voorsprong op Patrick Lefevere (Subaru Impreza), David Deckmijn (Citroën Saxo) werd derde op 3'24".

Bij de Historics (Divisie 4) ging de zege naar Johan Dekens, die met zijn Porsche 911 zevende werd in de algemene eindstand. Dekens had meer dan twee minuten voorsprong op Bart Babeliowsky (Opel Manta), Frank Caby (Ford Escort MK 2) werd derde op 4'29".