www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Interview Jeff Steensels, voorzitter Racing Team Moustache
09.05.2011 - 23:06, persbericht bfo-brc

Op 21 mei wordt de 35ste editie van de Sezoens Rally verreden in het Noord-Limburgse Bocholt. De feesteditie zal ongetwijfeld weer een topevenement worden, maar we blikken met plezier even terug op de voorbije 35 jaar samen met Jeff Steensels, de voorzitter van Racing Team Moustache, de organiserende club die hij 35 jaar geleden met twee vrienden oprichtte.

Jeff Steensels was decennia lang de koning van het nachtleven in het gezellige Bocholt. Als uitbater van verschillende horecazaken is Jeff een bekende persoonlijkheid in de streek. Zijn gastvrijheid is legendarisch, net zoals zijn engagement en enthousiasme voor evenementen en activiteiten in Bocholt. Racing Team Moustache staat garant voor gastvrijheid en gezelligheid, twee eigenschappen waardoor alle toppiloten, zelfs uit het buitenland, na een eerste deelname aan de Sezoens Rally elk jaar terug willen komen.

Jeff, hoe is de Sezoens Rally 35 jaar geleden ontstaan?
"Destijds reed Mathieu Baens, een garagehouder, rally met een DAF. François Meuris was zijn mecanicien en ik was, als uitbater van Café Moustache, zijn sponsor. We kwamen op het idee om samen een club op te richten en zelf ook een rally te organiseren. De club werd "Moustache Team" en na een oefenrally in 1975 organiseerden we in 1976 de 1ste Nacht van Noord-Limburg, de voorloper van de Sezoens Rally. Omdat onze club op korte termijn ook piloten uit de rallycross en circuitracen als leden had, werd de naam van de club omgevormd tot Racing Team Moustache."

Jij was er dus al bij vanaf de eerste editie...
"Ja, maar ik niet alleen. François Meuris en Mathieu Baens zijn ook nog altijd actief in de organisatie van de Sezoens Rally."

Wat weet je nog van die eerste rally toen?
"In die tijd organiseerden we de volledige rally met 10 mensen. De wedstrijd werd vooral 's nachts verreden en het was een kaartleeswedstrijd, met slechts één klassementsproef van 2,5 km om eventuele ex-aquo's te splitsen. Die proef was Goolder. Ik hield die avond trouwens gewoon het café open. Daar was de finish voorzien. De wedstrijd werd gewonnen door Valère Vandermaesen, want niemand kon hem in het donker door het stof inhalen!"

Wat de organisatie betreft is er heel wat veranderd. Hoeveel medewerkers werken op 21 mei mee aan de 35ste Sezoens Rally?
"In totaal hebben we tijdens het weekend hulp van zowat 500 vrijwilligers. Dat is enorm, zeker in deze tijd waarin het steeds moeilijker is om vrijwilligers te motiveren voor een dergelijk evenement. Mijn vrouw zorgt elk jaar voor de lunchpakketten van al die vrijwilligers. Zowat 250 van die medewerkers staan in voor de veiligheid op de klassementsproeven. Zonder hen kan er geen rally worden verreden. Daarom vraag ik aan de toeschouwers om deze veiligheidsmensen met respect te behandelen."

De Sezoens Rally heeft ook een speciale band met Brouwerij Martens, de producent van het streekbier...
"Zeker. Ik denk dat het uniek is dat een wedstrijd al 35 jaar dezelfde hoofdsponsor heeft. Brouwerij Martens was er al bij toen we de eerste keer de rally organiseerden, net zoals Dery Decock Design. Vanaf 1986 werd de naam veranderd in "Sezoens Rally" toen we nationaal organiseerden. Voor die gelegenheid lanceerde Brouwerij Martens zelfs een speciale reclamecampagne met de slogan "Sezoens gaat Nationaal", een slogan die zowel op het bier als op de rally betrekking had. Wat weinig mensen weten is dat er zelfs bier genoemd werd naar de rally. Zo is er Sezoens Quattro, een donkere variant van Sezoens, en zijn er Turbo pintjes."

En de sponsors weten de Sezoens Rally te waarderen, want dit jaar hebben jullie een nieuwe co-sponsor.
"Dit jaar engageert Hankook zich inderdaad ook als sponsor van de Sezoens Rally. En we zijn ook heel blij dat de toppiloten altijd met plezier naar Bocholt komen. We kunnen dit jaar weer rekenen op de deelname van de voltallige Belgische top, waaronder Freddy Loix, Patrick Snijers, Pieter Tsjoen, Melissa Debackere, Dominique Bruyneel,... naast een reeks snelle Nederlanders zoals Erik Van Loon en Edwin Schilt. Het zal weer feest zijn op 21 mei in Bocholt."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws