www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

SR Linter Review: Geslaagde test en winst voor Johan Dekens
10.05.2011 - 19:37, persbericht

Afgelopen weekend stond de Short Rally van Linter op het programma. Het was vooral de bedoeling om de laatste wijzigingen aan de wagen te testen met het oog op de volgende manche van het BK Historic in Bocholt. Anderzijds was het ook de geschikte gelegenheid om broer Wim te laten kennis maken met de rallysport, ditmaal als co, maar met het oog op zijn rallydebuut later dit jaar als piloot in regionale wedstrijden.

Bij de verkenningen op zaterdag merkten we een paar valstrikken op die netjes genoteerd werden in onze notaís. Zondagmorgen werden we nog verwittigd voor de valstrik aan de serres waar een boer zijn aardbeien overvloedig van water had voorzien en het dus een heuse modderpoel was geworden op de lager gelegen baan. In de eerste ronde gingen we dus wat rustiger de bocht in maar het bleek vettiger te zijn dan we dachten met als gevolg dat we met een redelijke snelheid tegen de berm gingen en zo het hoger gelegen veld op. De band links achter werd eventjes van de velg geduwd, door de grond en het gras dat tussen de velg en band kwam liep deze dus stilletjes leeg. Met ongeveer 20 sec. vertraging kwamen we aan de finish van KP 1. Op de verbinding naar KP 2 hadden we voldoende tijd om het reservewiel links achter te steken maar door de beperkte plaats in de Porsche is dit een band/velg van de vooras. Door de kleinere omtrek deed het sperdifferentieel te hard zijn werk en moesten we dus moeite doen om de wagen op de baan te houden. Met ruim 30 sec. vertraging konden we de finish halen van KP2.

In de service werd de wagen volledig nagekeken op eventuele schade van op KP1 maar dat bleek gelukkig mee te vallen, met 2 nieuwe banden achteraan was alles opgelost en konden we richting ronde 2. De volgende rondes werden probleemloos afgewerkt met enkele snelste tijden bij de Historics. Het zag er naar uit dat we na onze problemen in ronde 1 een genoegen moesten nemen met de tweede plaats tot het noodlot toesloeg voor Geert Glorieux met de BMW E21 in de laatste ronde, een mechanisch probleem wat hem ettelijke minuten kostte en ons dus toch nog geheel onverwacht de overwinning opleverde bij de historics en een 7de plaats algemeen, meteen een mooi resultaat voor rallydebutant Wim.

De minpuntjes aan de ďState of ArtĒ Porsche lijken stilaan opgelost te zijn. De Porsche zal de komende dagen een volledige check-up krijgen, de versnellingsbak zal nog even terug gedemonteerd worden voor een olielekkage te verhelpen die we in Linter vastgesteld hebben en dan zal de wagen startklaar moeten staan voor de Sezoensrally in Bocholt.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws