www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

SR Linter Review: Koen Beyne doet met top-5 goeie zaak
11.05.2011 - 21:46, persbericht

Afgelopen zondag maakte Koen Beyne de verre verplaatsing naar Linter, na zijn prachtprestatie op de Monteberg een week voordien (3de algemeen) had hij het goede ritme te pakken om ook hier weer hoog te scoren. Op de eerste proef werd er voorzichtig gestart, er was namelijk één strook die door een boer was omgetoverd tot een ware modderpoel en we wilden niet het risico lopen om hier al brokken te maken. Voor het overige was het nog even zoeken naar de juiste rempunten want de topsnelheden lagen toch enorm hoog op dit snelle parcours.

Na de eerste ronde, waar tweemaal dezelfde tijd werd geklokt als Deveux met een Evo X stonden we op een gedeelde 4de plaats op een handvol seconden van Degeling, BK-toppers Boon en Langenakens waren nog sneller. Op de service beleefde we nog een spannend moment door een probleem met de oliedruksensor maar de mensen van Turri Motorsport wisten dit net binnen de tijd op te lossen. In de tweede lus gingen we proberen om het tempo nog wat op te drijven om zo over Deveux te wippen, maar in de laatste bocht van KP 4 gingen we even rechtdoor, zonder veel erg alleen de motor was afgeslagen en er gingen toch een dertigtal seconden verloren vooraleer we terug op gang waren.

Hier verloren we dus ook de aansluiting met de kopgroep en er werd dan ook beslist om vanaf nu te rijden voor de vijfde plaats en de daarbijhorende punten ifv. het VAS- kampioenschap. Het verdere verloop van de wedstrijd ging zonder problemen en er werden steeds vierde en vijfde tijden geklokt. Met deze vijfde plaats verstevigd KND Racing zijn leidersplaats in het kampioenschap. De volgende wedstrijd voor Koen zal de Rally van Wervik zijn op 11 juni.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws