www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Thierry Neuville behaalt eerste IRC-zege in Rally van Corsica
15.05.2011 - 14:06, jdh

Thierry Neuville heeft dit weekend in Corsica een stukje rallygeschiedenis geschreven. De 22-jarige Oostkantonner behaalde op indrukwekkende wijze zijn eerste IRC-zege, als jongste winnaar ooit in Corsica èn het IRC. Freddy Loix maakte het Belgische feest compleet door derde te eindigen, waarmee hij de leiding neemt in het kampioenschap.

Na zijn mooie derde plaats in Gran Canaria wist men dat er in Corsica rekening moest worden gehouden met Thierry Neuville. Hij verraste echter door van meet af aan de leiding te nemen en wist op de tweede proef maar liefst 8" sneller te draaien dan zijn dichtste achtervolger, een eeuwigheid in het IRC. Op vrijdagmorgen verspeelde Neuville even de leiding aan Bouffier na een foutje, maar toen de Fransman lek reed nam Neuville terug het commando over. De Tsjech Jan Kopecky probeerde nog de leidersplaats aan te vallen maar Neuville controleerde de wedstrijd met brio: foutloos, met zelfs af en toe een nog een extra scratch.

Uiteindelijk behield Neuville aan de finish 15" voorsprong op Kopecky. Voor Neuville is het zijn eerste IRC-zege, waarmee hij als 22-jarige meteen de jongste winnaar van een IRC-manche ooit is. Bovendien is hij ook de jongste winnaar in Corsica en één van de weinige niet-Franse rallyrijders die deze mythische rally wisten te winnen. Een uitzonderlijke prestatie dus, waardoor Neuville na de rally voor de tweede keer beloond werd met de Colin McRae Flat Out Trophy.

Naast Neuville deed nog een andere Belg het voortreffelijk op het Franse eiland. Freddy Loix was de ganse rally in de kopgroep terug te vinden, al streed hij nooit echt mee voor de zege. Zijn regelmaat werd beloond met een derde plaats, waardoor hij aan de leiding komt in het kampioenschap. Loix telt nu 45 punten in de IRC-tussenstand, vijf meer dan Neuville en Kopecky. Het IRC trekt nu naar Kroatië, een nieuwe rally in het kampioenschap waar Neuville opnieuw hoog kan scoren. Loix start er niet en richt zijn pijlen meteen op de Geko Ypres Rally eind juni, waar ongetwijfeld een boeiende strijd te beleven zal zijn...

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws