www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

IRC Corsica - Freddy Loix: "Aan het kampioenschap gedacht"
15.05.2011 - 14:49, persbericht

Dankzij zijn heel mooie derde plaats die hij zaterdag met de Fabia Super 2000 van het BFO//Škoda Rally Team in de Tour de Corse veroverde bezet Freddy Loix de leidersplaats in de tussenstand voor de Intercontinental Rally Challenge. Op het podium van de Franse rally prijken twee Skoda Fabia’s, Jan Kopecky finishte net voor onze landgenoot.

Hij trok als derde in de IRC-rangschikking naar Corsica, maar Freddy Loix mag het Ile de Beauté als leider verlaten. “Globaal ben ik heel tevreden over het resultaat”, stelde de Belgische rijder na afloop van een lastige wedstrijd. “Het was een heel moeilijke rally. Heel intens, met 320,84 km verdeeld over 14 chronoritten, maar ook met een specifiek parcours. De wegen zijn vaak hobbelig en smal, de veranderingen in grip ontelbaar. En dan was er nog de spannende strijd, tot de laatste meter. Aan de start van de slotdag stonden we nog met drie rijders binnen 6,6 seconden, allemaal vechtend voor een podiumplaats. En de leider had minder dan een halve minuut voorsprong.”

Om maar te zeggen dat de rijder van het BFO//Škoda Rally Team de laatste dag aansneed met de wil zijn Fabia Super 2000 te laten winnen. “Maar eerlijk gezegd, ik slaagde er niet in om dezelfde snelheid als daags voordien te ontwikkelen”, gaf Loix toe. “In de langzame stroken was mijn Fabia Super 2000 heel moeilijk te besturen, omdat de motor bij een stijgend toerental wat nukken vertoonde. Door de sporen op de weg had ik gemerkt dat sommige rijders bij het aansnijden van de bochten grote risico’s namen. Andreas Mikkelsen verloor trouwens heel wat tijd met een lekke band. Ik hield dan ook het kampioenschap in het achterhoofd en stelde mijn derde plaats veilig. Ik verlaat Corsica nu als leider in de IRCtussenstand, voor Jan Kopecky, mijn teammaat bij Škoda Motorsport.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws