www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

BFO Award Sezoensrally: Gratis inschrijving Ypres èn Wervik
17.05.2011 - 12:01, persbericht bfo-brc

Een van de grote vernieuwingen in het BFO Belgian Rally Championship is de creatie van de BFO Award. Deze bekroning, na elke manche van het Belgisch rallykampioenschap uitgereikt in de BFO Square, is op enkele maanden tijd uitgegroeid tot een erg gegeerde prijs.

De BFO Award wordt door een jury toegekend aan een piloot die tijdens de betreffende wedstrijd een opmerkelijke prestatie heeft geleverd in de ruimste zin van het woord. Het is onbegonnen werk om alle criteria waarmee rekening wordt gehouden op te sommen, maar de idee achter de BFO Award is dat men hiermee een piloot in de spotlights wil zetten die in het algemeen klassement misschien net iets minder in de schijnwerpers komt wegens het type wagen waarmee hij of zij rijdt.

De laureaat van de BFO Award krijgt een uniek bronzen sculptuur aangeboden van kunstenares Inge Dewilde. Het beeld symboliseert de dynamiek van een rallyrijder. Anderzijds is er ook een sportieve beloning, want de winnaar krijgt bovendien een gratis inschrijving voor de volgende manche van het BFO Belgian Rally Championship.

Na de Rally van Wallonië werden de drie genomineerden voor de BFO Award trouwens beloond. Jeff Steensels van RT Moustache, de organiseren de club van de Sezoens Rally, bood immers Hans Weijs Jr, Matthias Boon en Manuel Canal- Roblès een gratis inschrijving aan.

Dit weekend zal de strijd om de BFO Award ongetwijfeld een extra motivatie zijn voor heel wat piloten. Er staat immers een gratis inschrijving voor de Geko Ypres Rally, de Belgische manche van het IRC-kampioenschap, op het spel. Maar, dat is nog niet alles, want de organisatoren van de GEKO Rally Wervik, de ideale voorbereidingswedstrijd voor de klassieker in de Westhoek, doen er nog een gratis inschrijving voor hun wedstrijd bovenop!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws