www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Voorbeschouwing 35ste Sezoensrally Bocholt
17.05.2011 - 21:13, jdh - foto boutte

Zaterdag staat het Limburgse Bocholt opnieuw op zijn kop voor de Sezoensrally. De vierde manche van het BFO BRC bevat 30% onverhard, wat telkens voor heel wat spektakel zorgt. Met een interessante deelnemersveld gaan we ook nog eens een boeiende strijd tegemoet op diverse fronten.

Net als in de vorige BK-manches gaat Pieter Tsjoen opnieuw als favoriet van start. De C4-piloot, voor de gelegenheid bijgestaan door Robin Buysmans, kan opnieuw vier op een rij scoren in Bocholt en zo zijn leiderspositie in het kampioenschap verder verstevigen. Zijn belangrijkste tegenstrever moet opnieuw Alexandre Romain gaan worden - die de C4 WRC steeds beter onder de knie heeft - al kunnen ook Melissa Debackere (Impreza WRC S12) of thuisrijder Patrick Snijers (Octavia WRC) een woordje meepraten vooraan. Uit Nederland zien we opnieuw Van Loon (Focus WRC '08) en Huzink (Impreza WRC S12) aan de start, Bonjean (307 WRC) en Schilt (Impreza S14 WRC) gaven forfait. Freddy Loix, enige in zijn klasse met de RGRS-Fabia Super 2000, vormt opnieuw de spil tussen de WRC's en groep N's.

In die standaarklasse krijgt Jonas Langenakens (Lancer Evo X) stevige concurrentie van oa. Martin (Lancer Evo X), Lhonnay (Lancer Evo 9) en Cherain (Mégane RS). In afwezigheid van Van Parijs, die met een Fiesta R2 rijdt, gaat Chris Van Woensel (Nissan 370Z) van start als topfavoriet in de GT-klasse.

Bij de voorwielaangedreven wagens is het uitkijken naar de Citroëns DS3 uit de Trophy. Burton en De Cecco krijgen Raphaël Auquier als nieuwe tegenstander tegenover zich. Demaerschalk, Baugnet en Heuninck zijn de blikvangers bij de C2's. In R2 haakte Boon (Fabia) nog af maar we zien wel opnieuw de Nederlander Hermen Kobus aan de start in zijn Clio R3. In de Fiesta Sport Trophy komt Tim Van Parijs zich meten met oa. Canal-Robles, Servais en Arellano.

Bij de Historics zien we de terugkeer van Chris Debyser in zijn Transeurope. Hij mag het opnemen tegen kampioenschapsrijders Tytgat (Ascona B), Vanden Abeele (BMW E21), Deveux (Escort MK 2), Janssens (Porsche 911) en Maes, die voor het eerst met zijn Porsche 911 voor de dag komt. (deelnemerslijst BK)

Hoewel slechts een 30-tal deelnemers aan de start staan van het RACB Rally Criterium zijn de belangrijkste titelkandidaten toch van de partij. Boulat (BMW M3) en François (Lancer Evo 7) mogen het opnemen tegen oa. Sutens (BMW M3 Compact), Louies (BMW M3), Smets (Lancer Evo 8), Heusdens (BMW M3) en Croes (Fiesta). (deelnemerslijst Criterium)

Parcours & Timing
Het parcours is herkenbaar tegenover de vorige editie, met de proeven Goolder, Veldhoven, Beek-Bree en Vogelsdonk die elk driemaal verreden worden. Om de twee proeven is een regroup en service voorzien. De rally start omstreeks 8u15 op het podium om daar rond 20u terug te finishen. (timing)

Rallycentrum
Het rallycentrum is opnieuw gelegen op en rond het gezellige kerkplein van Bocholt. Een algemeen inkomticket kost 20 € (5 € per proef) en een programmaboekje 5 €. De resultaten zijn live te volgen via Rallytiming.nl. (plan rallycentrum)

Website organisatie: www.sezoensrally.be.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws