www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Sezoens Preview: Tien Fiesta's R2 op Bocholtse onverhard
18.05.2011 - 12:01, persbericht

Twaalf maanden na hun eerste optreden in Noord-Limburg, een optreden dat opmerkelijk bekroond werd met het bezetten van het volledige podium in Groep R, staan de Fiesta's R2 van de Ford Fiesta SportTrophy zaterdag weer aan de start op het Kerkplein in Bocholt. De proeven van de Sezoens Rally, met een mooie combinatie van onverhard en asfalt, zijn het ideale terrein voor de Fiesta's R2 om hun kwaliteiten te tonen. De tien piloten van de Trophy zullen zich maximaal kunnen uitleven.

Het parcours van de Sezoens Rally is atypisch voor een Belgische rally door het grote aandeel maaskiezel. Bijna een derde van het parcours bestaat uit onverhard en verrassingen zijn dan ook nooit uit te sluiten in deze wedstrijd. De deelnemers aan de Ford Fiesta SportTrophy kijken alvast ongeduldig uit naar de wedstrijd op deze gemengde proeven. De negen deelnemers die de Rally van WalloniŽ reden, zijn er opnieuw bij. Ze krijgen het gezelschap van een gekende persoonlijkheid van de Belgische rallysport.

Manuel Canal-RoblŤs, de winnaar van de eerste manche van de FFST 2011 in Namen, hoopt verder te doen op zijn elan. Het zou een mooie wijze zijn om de organisatoren van de Sezoens Rally te bedanken voor de gratis deelname die ze hem schonken, als genomineerde voor de BFO Award na de Rally van WalloniŽ. Hugo Arellano, nog een nieuwkomer in de Trophy en nipt geklopt in Namen, hoopt de ervaring die hij op gemengde parcours kon opdoen in Duitsland optimaal te benutten.

Onverhard is ook geen onbekende ondergrond voor de Nederlander Cornť Damen, 4de in de Rally van WalloniŽ. Nederlandse rally's bevatten immers vele stroken onverhard. Bernard Servais, die vorig jaar moest opgeven in de Sezoens, wil beter doen dan de 3de plaats in Namen. De ervaring op dit specifieke parcours zal Bob Kellen, 5de een jaar geleden in de FFST, zeker van pas komen. De Luxemburger wil beter doen dan zijn 6de plaats in de Rally van WalloniŽ.

Als er een piloot is die zijn resultaat in de Rally van WalloniŽ zo snel mogelijk wil vergeten, dan is het wel Harry Bouillon. Toen hij in strijd was voor de zege, moest hij opgeven na een kleine tik tegen het decor. Hij maakt opnieuw kennis met het parcours dat hem vorig jaar wel beviel. Arnaud Dedouaire, Joost Ghyssel en Geoffrey Vander Schelden zullen komend weekend eveneens genieten van het rijden op maaskiezel. Al deze jonge wolven zullen met argusogen de chrono's van de tiende deelnemer in Bocholt volgen. Timothy Van Parijs ging enthousiast in op de uitnodiging van Pieter Vyncke om de kleuren van de actie "Safety on the Road, Speed on the Track" te verdedigen aan het stuur van een Ford Fiesta R2.

Afspraak zaterdag in Bocholt!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws