www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Sezoens Preview - Loix: “Een podiumplaats zou me wel bevallen”
19.05.2011 - 12:00, persbericht

De leider van de Intercontinental Rally Challenge staat zaterdag in Bocholt aan de start van de Sezoens Rally. Aan het stuur van zijn Fabia Super 2000 van het BFO//Škoda Rally Team hoopt Freddy Loix een podiumplaats te veroveren, hoewel hij beseft dat zoiets tegenover de vele WRC’s niet eenvoudig wordt. Dankzij zijn mooie derde plaats met de Fabia van het BFO//Škoda Rally Team prijkt Freddy Loix na Corsica op de eerste plaats in de tussenstand van de IRC. Nochtans kregen de Limburger en zijn corijder Fred Miclotte niet veel tijd om van hun mooie resultaat op het Ile de Beauté te genieten. Vlak na de finish reisden ze al terug naar België om er een heel andere rally voor te bereiden.

Zaterdag krijgen ze in en rond Bocholt immers niet langer het ruwe asfalt van de hobbelige, smalle, kronkelende bergwegen voorgeschoteld… “Ik kijk er al naar uit om de Sezoens Rally te rijden”, legt Freddy uit. “Deze manche van het BFO Rally Championship heeft een heel bijzonder parcours: ontzettend snelle onverhardwegen, waarbij je het driften van de wagen steeds onder controle moet weten te houden. Ja, zelfs op de rechte stukken, want het wegoppervlak bestaat uit kleine ronde kogeltjes, die amper grip leveren. Maar dat is precies wat deze rally zo bijzonder maakt.” Afgelopen woensdag werkte het duo een testsessie af, aan het stuur van de Fabia Super 2000 uit de ateliers van René Georges Rally Sport.

“We hebben zo een 35 km gereden”, vertelt Loix. “Meer dan voldoende om de juiste afstellingen te vinden, hoewel ik toch een tiental kilometer nodig had om opnieuw te wennen aan deze eerste versie van de Fabia. De sessie werd op asfalt afgewerkt en de set-up werd in functie daarvan bepaald. Logisch ook, want het onverhard vertegenwoordigt amper een kwart van het parcours en omdat de chronoritten toch altijd gemengd zijn, monteren we altijd slicks. Dat levert wel straffe sensaties op: zelfs als je perfect rechtdoor gaat, heb je nog de indruk dat je in de regen aan het rijden bent, zo glad ligt het er bij.”

En door dat moeilijke parcours koestert de rijder van het BFO//Škoda Rally Team bijzondere ambities. “Ja, een podiumplaats zou me wel bevallen”, grijnst Freddy. “Ik weet dat er heel wat WRC’s op de deelnemerslijst staan, wagens die op de rechte stukken hun extra power kunnen laten spreken, maar toch denk ik dat ik mezelf een realistisch doel heb gesteld.” Antwoord zaterdagavond op het plein in Bocholt, waar er tijdens de Sezoens Rally steevast een heel bijzondere sfeer heerst.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws