www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Sezoens Preview: Van Woensel: "Geen schrik van onverhard"
19.05.2011 - 18:38, persbericht

Zaterdag wordt de vierde manche van het Belgisch rallykampioenschap verreden in het Noord-Limburgse Bocholt. De Sezoens Rally is een buitenbeentje in het kampioenschap door het typische parcours dat voor 25% uit onverhard bestaat. Die onverharde stroken zijn bedekt met een laag maaskiezel. Geen uitgelezen terren voor een GT met 400 pk op de achterwielen, maar Chris Van Woensel heeft geen schrik om zijn Nissan de sporen te geven op de snelle proeven.

De Nissan 370Z start zaterdag in Bocholt met het nummer 14 als de grote favoriet bij de GT's. Enkel Henri Schmelcher en Guino Kenis gaan in deze categorie de uitdaging aan. "Ik begrijp die vrees voor het onverhard niet. 25 jaar geleden reden alle piloten met achterwielaandrijvers op onverhard. In die tijd had men ook een gebrek aan tractie, maar dat vond iedereen normaal. Ook de piloten in Historic hebben geen schrik van de maaskiezel. Maar, ik wil het ook niet makkelijker laten klinken dan het is. De moeilijkheid van de Sezoens Rally is het feit dat je op gewone slicks aan hoge snelheid over het onverhard raast. De wagen zweeft over de keitjes. Ik heb ooit ook een Franse rally op onverhard gereden met gravelbanden en dan sta je echt versteld van de tractie die dergelijke banden bieden. De Sezoens is niet te vergelijken met een dergelijke onverhardrally, omdat je in Bocholt met slicks amper grip hebt." Toch mikt Chris op een goed klassement. "De top 10 blijft mijn doelstelling, ook al lijkt dat onmogelijk met zes WRC's en heel wat 4x4's aan de start. In elk geval wil ik punten scoren voor het GT-kampioenschap. De 370Z is er in elk geval klaar voor, al is de nieuwe centrale aandrijfas, in bestelling bij Sadev, nog niet geleverd."

Recent werd beslist dat de Nissan 370Z ook toegelaten is in de Geko Ypres Rally. Chris wil er graag starten, maar op dit moment laat het budget het niet toe... "Het is jammer dat we achter de IRC-deelnemers moeten rijden, want dat maakt het een stuk minder interessant. Maar, de organisatoren hebben toch inspanningen gedaan om de GT's aan de start te krijgen, dus wil ik wel rijden in Ieper. Het is wel een erg dure wedstrijd die niet ingecalculeerd was. Daarom is het nog niet zeker dat we kunnen starten. We moeten nog een bijkomend budget vinden om het potentieel van onze Nissan te kunnen tonen in Ieper..."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws