www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Sezoensrally: Quotes vanaf de persvoorstelling
20.05.2011 - 20:08, persbericht bfo-brc

Pieter Tsjoen: "Ik zal nooit een liefhebber worden van dit parcours. Ik blijf het moeilijk hebben met de hoge snelheden op de maaskiezel. Maar, we hebben een goede set-up gevonden voor de CitroŽn C4 WRC."

Erik Van Loon: "Ik kom hier vooral aan de start als voorbereiding op de ELE Rally. Ik voel me nog altijd veel beter in de Ford Focus WRC08 dan in de Skoda Fabia S2000. Ik denk dat ik niet veel aanpassingstijd nodig zal hebben."

Melissa Debackere: "Dit is de laatste nationale wedstrijd met de Subaru Impreza WRC S12. Volgende week starten we nog in de ORC rally met de Subaru, maar daarna stap ik over op de Ford Focus WRC08 waarmee Pieter Tsjoen vorig jaar kampioen is geworden. Ik hoop met de Ford dichter aan te kunnen sluiten bij de CitroŽns."

Anthony Martin: "Het rijden met een Lancer EvoX vergt wel enige aanpassing. Het is heel anders rijden met een turbomotor, want ik moet veel vroeger schakelen en op koppel rijden. Jonas Langenakens is favoriet in Klasse 3, maar ik ben klaar om de strijd aan te gaan."

RaphaŽl Auquier: "Ik heb heel mooie herinneringen aan het parcours van de Sezoens Rally. Het onverhard ligt me wel. De CitroŽn DS3 van Saintťloc heb ik gisteren even getest en de wagen is indrukwekkend efficiŽnt. Het is een voortrekker die veel koppel en tractie biedt. Ik kijk al uit naar de strijd met De Cecco en Burton!"

Tim Van Parijs: "Omdat we vorig jaar met onze Porsche nogal wat schade hebben gereden op het onverhard, starten we hier niet met de Porsche. Ik kreeg een voorstel van Pieter Vyncke om de Fiesta R2 te besturen en het is altijd tof om me nog eens te kunnen meten met het jonge geweld van de Fiesta Trophy. Maar, wees gerust, in Ieper starten we met de Porsche. Ik heb er altijd van gedroomd om Ieper te kunnen rijden met de 996!"

Cťdric Cherain: "Ik hou van het onverhard van de Sezoens, maar ik besef dat ik in Groep N met onze voorwielaangedreven Mťgane RS eerder als outsider dan als favoriet start. Onze zege in de Wallonie is zeker niet onopgemerkt gebleven, want deze week kreeg ik het aanbod om de IRC-manche in OekraÔne te rijden met onze Mťgane RS. Een fantastische uitdaging!"

Dankzij de invoering van een afzonderlijke Junior-klassement in het RACB Criterium krijgen de prestaties van de jongeren meer weerklank. Zo staat de 20-jarige Polle Geusens op een prachtige derde plaats algemeen in het kampioenschap. "De invoering van het Junior-klassement is voor jongeren een prachtige zaak. Zelfs met onze kleine Suzuki Swift kan ik me laten opmerken in het kampioenschap. Ik had nog hoger kunnen staan, maar in Tielt liet ik me door concentratieverlies verrassen op de laatste proef en eindigde onze rally in een gracht." De piloot uit Lommel, die 2 jaar geleden debuteerde met een Fiat Cinquecento, rijdt dit weekend een streekrally, samen met zijn 16-jarige broer Sil als navigator. "Het is een rally in onze streek, maar maaskiezel hebben we niet in Lommel. Onze streek staat bekend om zijn zand. De ondergrond is dus geen voordeel."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws