www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Sezoensrally: Criterium-zege voor Sébastien François
21.05.2011 - 19:11, jdh

Naast de vierde manche voor het BFO BRC werd in Bocholt ook de vierde manche van het RACB Rally Criterium gereden. Sébastien François, leider in het kampioenschap, behoorde opnieuw tot de favorieten van het veld dat zo'n 30 teams telde.

De eerste scratch ging echter verrassend naar Dany Claesen en zijn Ford Escort Cosworth, voor Croes (Fiesta R2) en Boulat (BMW M3). Na de geannuleerde proef van Veldhoven trokken de deelnemers meteen naar de lange proef van Beek-Bree waar François orde op zaken stelde. Met een overtuigende besttijd nam hij de leiding over. Na een tweede scratch in Vogelsdonk keerde de Lancer-piloot met 11" voorsprong op de BMW's van Eric Louies en Franky Boulat naar Bocholt terug, onderling door slechts één tiende gescheiden.

In de tweede ronde wist David Croes, geregeld sneller dan de snelste Fiesta's uit de Trophy, twee besttijden te draaien wat hem naar de tweede plaats algemeen bracht. Meer dan drie minuten tijdsverlies door een lekke band op KP 7 deden hem echter terugvallen in het klassement. François klokte de besttijden in de laatste twee proeven en wist zo zijn eerste Criterium-zege te boeken, meteen een grote stap richting titel.

In zijn 30ste Sezoensrally reed thuisrijder Eric Louies naar een mooie tweede plaats in zijn BMW M3. Hij wist uiteindelijk merkgenoot Franky Boulat met zeven seconden te kloppen. Philip Lommers, ook al in een BMW M3, werd vierde voor Dany Claesen en Stefaan T'Joens (Subaru Impreza). Michel Smets werd achtste in de Heuninck-Lancer Evo 8, net voor David Croes (Fiesta R2). Erik Deveux (Opel Ascona) werd negende voor een uitstekende Polle Geusens, leider in het Junior Criterium-kampioenschap, die met zijn Suzuki Swift de top-10 afsloot. Noteren we ook nog de late opgave van Fangio Verbeke (Ascona) die lange tijd de zevende plaats bezette.

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws