www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Sezoensrally: Alexandre Romain klopt Snijers in de spurt
21.05.2011 - 19:51, jdh

Alexandre Romain heeft na een spannene strijd met Patrick Snijers de 35ste Sezoensrally gewonnen. Met zijn C4 WRC had Romain aan de meet slechts 4" voorsprong op Snijers. Van Loon (Focus WRC) werd derde voor Loix (Fabia S2000) en Huzink (Impreza S12 WRC).

Met een kanontijd op de eerste proef leek Pieter Tsjoen meteen de toon te zetten voor de rest van de wedstrijd. Met zijn C4 WRC was hij meteen 16" of zo'n 2 sec/km sneller dan dichtste achtervolger Van Loon. Helaas liep de tweede proef minder goed af. Na de jump in Veldhoven kwam Tsjoen hard op een boom terecht, met een serieus beschadigde C4 tot gevolg... Erik Van Loon (Focus WRC '08) nam het commando over, profiterend van het feit dat Patrick Snijers (Octavia WRC) en Alexandre Romain (C4 WRC) nog even hun draai moesten vinden. In de eerste ronde verdween ook Melissa Debackere (Impreza WRC S12) uit de wedstrijd na een aanrijding op de verbinding tussen KP 3 en 4.

In de tweede ronde moest Van Loon al snel buigen voor Patrick Snijers, die de leiding overnam en ondertussen een spannend duel uitvocht met Alexandre Romain. In de vier proeven wist Romain slechts ťťn seconde van zijn achterstand op Snijers weg te werken. Thuisrijder Snijers ging de slotronde in met slechts 4.5" bonus op een oprukkende Snijers... In Goolder draaide Romain meteen 5" sneller, waarmee hij nipt de leiding overnam. Ook in de volgende proeven was de C4-piloot weer telkens nipt sneller, wat hem uiteindelijk met 4.2" deed winnen na een zelden geziene secondenstrijd. Na een resem podiumplaatsen wist Romain zo voor het eerst te winnen op nationaal niveau, al maakte een verdienstelijke Patrick Snijers het hem wel knap lastig met een minder geŽvolueerde WRC.

Nadat Van Loon Romain en Snijers moest laten gaan werd hij al snel in het vizier genomen door Freddy Loix, die opnieuw met de Skoda Fabia S2000 Evo 1 van RGRS op pad was. Na een scratch op KP 10 had Loix Van Loon te pakken, maar door een lekke band op KP 11 speelde hij zijn podiumplaats terug kwijt. Van Loon werd derde op een kleine minuut van de winnaar, Loix moest vrede nemen met de vierde plaats op 1'27". Daarachter reed de Nederlander Gert Huzink (Impreza WRC S12) naar een anonieme vijfde plaats, bijna twee minuten sneller dan landgenoot Hein Jonkers (Lancer Evo 6) die evenmin in een strijd verwikkeld lag.

Ook in groep N of klasse 3 was er weinig strijd te beleven vooraan. Jonas Langenakens (Lancer Evo X) nam een snelle start maar moest op KP 3 aan de kant met een kapotte versnellingsbak. Anthony Martin (Lancer Evo X) nam het commando over en had geen moeite met de Nederlanders Biesheuvel en Verkooijen in hun Impreza's. De Noorderburen haalden wel de top-10 en klopten Chris Van Woensel, 10de en GT-winnaar met zijn Nissan 370Z, al reed ook Guino Kenis (12de met zijn BMW Z4) een voortreffelijke wedstrijd. Tussen hen in reed Raphšel Auquier naar de 11de plaats als eerste en enige CitroŽn DS3 R3T aan de meet.

Bij de Historics speelde zich aanvankelijk een mooie strijd af tussen Tuur Vanden Abeele (BMW E21) en Dirk Deveux (Escort MK 2). Na de opgave van Deveux op KP 7 kon Vanden Abeele zonder veel problemen naar zijn eerste BK-zege rijden. Na een sterk slot werd Glenn Janssens (Porsche 911) tweede voor merkgenoot Johan Dekens.

In de CitroŽn Racing Trophy pakte Ronny Foxius de zege bij de C2's na de vroege opgaves van Heuninck en Demaerschalk. In de Fiesta Sport Trophy zegevierde Timothy Van Parijs voor Bob Kellen en Joost Ghyssel.

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws