www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Sezoens Review: CitroŽn monopoliseert podium in groep R
22.05.2011 - 13:35, persbericht

CitroŽn heeft maximaal gescoord op het erg specifieke parcours van de Sezoensrally, verreden in de omgeving van Bocholt in Noord-Limburg. Alexandre Romain profiteerde van de sortie van Pieter Tsjoen, de winnaar van de eerste drie manches van het Kampioenschap van BelgiŽ met zijn CitroŽn C4 WRC, om zijn eerste algemene overwinning op dit niveau te behalen met een andere C4 WRC. De deelnemers van de CitroŽn Racing Trophy drukten hun stempel op de strijd in Groep R.

RaphaŽl Auquier, een nieuwkomer in deze competitie, reed zich meteen in de kijker door de categorie R3 te winnen met zijn DS3 R3. De piloot uit 's Gravenbrakel was al vroeg verlost van zijn rechtstreekse concurrenten Cťdric De Cecco (zwaar van de baan op KP 2, gelukkig bleef de bemanning ongedeerd) en Caren Burton (elektrische problemen). Samen met navigator Renaud Jamoul reed Auquier een verstandige wedstrijd. Hij ontweek de talrijke valstrikken op de snelle onverharde Limburgse proeven en behaalde een opmerkelijke 11de plaats algemeen.

"Dit is prachtig," juichte RaphaŽl Auquier na de finish. "Deze ochtend was ik ziek. Problemen met de spijsvertering. Halfweg de wedstrijd voelde ik me wat beter en daarna begon ik me echt te amuseren. Deze DS3 R3 is een fantastische wagen! Hij remt goed, de motor is krachtig, hij ligt goed op de baan... Echt een superauto. Ik ga zeker nog met deze wagen rijden. Liefst zo snel mogelijk!" Een onuitgegeven resultaat in R3, maar ook in R2, want Luxemburgers Ronny Foxius en Jennifer Thielen behaalden de eerste plaats na een erg selectieve wedstrijd. Xavier Baugnet, forfait na een werkongeval, en Kevin Demaerschalk (motor), Victorien Heuninck (benzinepomp) en Jang Blom (versnellingsbak) werden vroeg uitgeschakeld. Nicolas Damsin leek op weg naar de overwinning, maar hij verloor zijn leidersplaats door een lekke band halfweg de laatste ronde.

"Ik was even afgeleid door een alarmlampje dat begon te branden op het dashboard en daardoor heb ik de volgende bocht niet goed aangesneden," betreurde de jonge piloot uit Andenne. "Ik reed de proef uit met een lekke band, wat me 1'20" kostte. Met nog twee proeven te rijden had ik 20" achterstand op Foxius. Ik wilde op de lange voorlaatste proef terug de leiding nemen, maar ik maakte een foutje. Jammer, maar de 2de plaats in R2 is toch niet slecht bij mijn eerste ervaring op onverhard."

Ronny Foxius, voor de eerste keer aan het feest in de CitroŽn Racing Trophy, was in de wolken: "Dit had ik voor de wedstrijd zeker niet verwacht. Ik had nog nooit op onverhard gereden, behoudens een paar korte onverharde stroken in de Rally van WalloniŽ. Het einde van de wedstrijd was erg spannend. Ik raakte een strobaal in een chicane. Gelukkig zonder erg. Dit is geweldig." De jonge Guillaume Dilley verloor twee minuten door een lekke band in dezelfde koord waar ook Damsin lek reed. Dilley had de verdienste dat hij de finish van deze moeilijke wedstrijd haalde, met een 7de plaats in R2 als beloning.

De deelnemers aan de CitroŽn Racing Trophy Belux gaan nu hun messen slijpen voor de grote afspraak van het seizoen, de Rally van Ieper, die op 24 en 25 juni op het programma staat.

Tussenstand CRT Belux 2011
1. X. Baugnet, R. Auquier en R. Foxius 10; 4. C. De Cecco en N. Damsin 8; 6. G. Dilley 6.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws