www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Sezoens Review: Freddy Loix: “Heel dicht bij de WRC’s”
22.05.2011 - 13:36, persbericht

Voor de start van de Sezoens Rally hoopte de rijder van het BFO//Škoda Rally Team op een podiumplaats. Een droom die Freddy Loix in werkelijkheid leek te kunnen omzetten, tot een lekke band in de voorlaatste chronorit de Škoda Fabia Super 2000 naar de vierde plaats deed zakken, achter drie veel krachtigere WRC’s.

Een week na het podium in Corsica, waardoor hij de leiding nam in de tussenstand van de Intercontinental Rally Challenge, verdedigde Freddy Loix met evenveel verve de kleuren van het BFO//Škoda Rally Team in de Sezoens Rally. “Ik ben gek op deze rally”, stelde de rijder van de Fabia Super 2000 aan de finish. “De hele dag lang heb ik me op dit toch wel unieke parcours ontzettend geamuseerd.” Dat werd ook door de chronometer bewezen: Loix en Miclotte wisten van start tot finish spektakel en snelle tijden te combineren, op een zonnig en vooral stoffig parcours. “Eens te meer liet onze Fabia Super 2000 tegenover de veel krachtigere WRC’s zijn kwaliteiten zien”, benadrukte Freddy. “Nochtans zijn er hier heel wat rechte stukken waar ze hun extra power konden laten spreken, maar op het onverhard leverde het algemene evenwicht van mijn Škoda schitterende resultaten op. Zelfs toen de rijders op de eerste twee plaatsen nog een felle strijd aan het leveren waren, wisten we nog een snelste tijd neer te zetten.”

De derde plaats leek vast te liggen, tot een lekke band in de voorlaatste proef de rijders van het BFO//Škoda Rally Team een vijftigtal seconden deed verliezen. “We vielen terug naar de vierde plek, achter drie WRC’s”, legt Freddy uit. “Maar ik mag niet ontgoocheld zijn. Ik stond nooit dichter bij de prestaties van de WRC’s als vandaag. En het was ook maar mijn eerste lekke band in anderhalf seizoen aan het stuur van de Fabia.”

Na enkele welverdiende rustdagen begint het team van de Fabia van het BFO//Škoda Rally Team aan de voorbereidingen op wat zonder twijfel een van de hoogtepunten van het seizoen zal worden: de Geko Ypres Rally. Freddy Loix zal proberen om de belangrijkste wedstrijd van de Belgische rallykalender voor een zevende keer op zijn naam te schrijv

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws