www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Sezoens Review: Opgave voor Langenakens na sterke start
22.05.2011 - 20:24, persbericht

Zowel Jonas Langenakens als Ludo L’Hoyes keken reikhalzend uit naar de Sezoensrally, de vierde manche van het Belgische Kampioenschap. Jonas wilde immers een verlengstuk breien aan de mooie resultatenreeks uit de eerste seizoenshelft. Iedereen weet dat Jonas goed overweg kan met de maaskiezel en er werd dan ook een sterke prestatie verwacht. De jonge Landenaar nam gretig de uitdaging aan om zich nogmaals in de kijker te rijden en liet meteen een zevende tijd optekenen op de openingsproef in Goolder. Hiermee nestelde hij zich netjes achter het rijtje WRC’s. Als leider in de klasse 3 vertrok hij op zijn favoriete kp Veldhoven waar het tempo verder de hoogte in ging. Een sterke zesde tijd was hiervan het resultaat. Tijdens de eerste servicebeurt op het gezellige kerkplein in Bocholt had de piloot van de Colsoul Rallysport Evo X, die voor de gelegenheid van een nieuwe livery werd voorzien, reeds een voorsprong van 16.5 seconden op eerste achtervolger Anthony Martin.

Op de volgende proef, deze van Beek-Bree, sloeg de pechduivel genadeloos toe. Hier werd Langenakens abrupt tot een opgave gedwongen door een falend schakelmechanisme van de versnellingsbak. Jonas reageert ontgoocheld: “Ik begon net in het ritme te komen! We zaten zeker nog niet aan onze limiet. Op de rondkoers van de derde kp blokkeerde onze versnellingsbak. We konden geen kant meer op en we waren verplicht om op de proef te stoppen. Spijtig, net nu enkele nieuwe partners kwamen kijken. Het blijft natuurlijk een mechanische sport en zoiets kan altijd voorvallen, maar het is nooit leuk!”

Eenmaal de wagen met bemanning was aangekomen in de servicezone, nam Jonas de taak op zich om als perfecte gastheer de nieuwe partners op een aangename manier te laten kennismaken met de rallysport. Eind volgende maand trekt Jonas samen met Colsoul Rallysport naar de Kattenstad om zich met de internationale toppers uit de groep N te meten tijdens de Geko Ypres Rally.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws