www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

BMA en Snijers mikken op achtste Belgische titel in 2012
23.05.2011 - 12:10, persbericht bma

Daags voor de Sezoens Rally kon Patrick Snijers officieel het project waar hij al lang aan werkte bevestigen. Vanaf de Rally van Ieper zal de zevenvoudige Kampioen van BelgiŽ Rally een nieuwe Mini John Cooper Works WRC besturen. De wagen wordt gebouwd door Prodrive en ingezet door team BMA. "We werken al verschillende maanden aan dit project en ik ben blij dat het rond is," bevestigt Patrick. "Dankzij Logi-technic, het bedrijf waarvan mijn copiloot Johan Gitsels een van de verantwoordelijken is, hebben we bij Prodrive een gloednieuwe Mini John Cooper Works van de nieuwste generatie gekocht. Omdat ik al jaren een goede verstandhouding met Bernard Munster heb, hebben we beslist om team BMA het onderhoud en de service van de nieuwe Mini toe te vertrouwen."

Bernard Munster, stichter en verantwoordelijke van BMA, is natuurlijk blij dat zijn team het vertrouwen krijgt van Patrick Snijers en Logi-technic: "Dit is een mooie erkenning voor de kwaliteit van ons werk. We gaan nauw samenwerken met Prodrive, het team dat de nieuwe Mini heeft ontwikkeld. We werken al jaren samen met Prodrive voor de Subaru's. Investeren in een wagen van de nieuwe generatie is ongetwijfeld de beste beslissing die de partner van Patrick Snijers kon nemen. We zijn blij dat we aan een nieuw hoofdstuk voor team BMA kunnen beginnen."

De nieuwe Mini John Cooper Works arriveert binnenkort in BelgiŽ. BMA zal vervolgens de wagen prepareren voor de Rally van Ieper. Daar zal de wagen, zoals het reglement het vereist, rijden in Super 2000- configuratie. "We hadden natuurlijk liever meteen met de WRC-versie gereden, maar dat is niet mogelijk omdat het een FIA-wedstrijd is," vertelt Patrick. "Vanaf de Omloop van Vlaanderen zal onze Mini in WRC-configuratie rijden, net zoals de fabriekswagens in het Wereldkampioenschap. In Ieper zullen we geen al te hoge sportieve ambities koesteren. Het belangrijkste is dat we de wagen leren kennen en aanpassen aan de eigenheid van de Belgische rally's. Dit jaar gaan we ons verder concentreren op het verfijnen van de Mini JCW WRC. Ik ben fier dat ik dankzij de samenwerking met Logi-technic, dit project mag voorstellen. Het is immers een project voor drie jaar. In 2012 zullen we met BMA een achtste Belgische titel viseren!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws