www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Sezoens Review: Opdracht volbracht voor Cédric Cherain
23.05.2011 - 12:15, persbericht

Zoals we al konden verwachten was de vierde afspraak voor het Belgische kampioenschap rally geen sinecure voor Cédric Cherain en Cédric Pirotte. Met de vele stukken onverhard was de Sezoens Rally uiteraard een voordelig terrein voor de vierwielaangedreven wagens. Maar het Luikse duo leverde een prestatie van de bovenste plank. Het eindresultaat was een tweede plaats die veel punten opbracht. Opdracht geslaagd!

In de allereerste klassementsproef van de rally was er al een lekke band. De derde rally van Cédric Cherain met de Mégane RS N4 begon onder geen goed gesternte. Van bij aanvang diende hij 1’40” toe te geven op zijn belangrijkste rivaal, Jonas Langenakens. Maar laatstgenoemde werd verraden door zijn mechaniek: versnellingsbak stuk. Vanaf dat moment diende zich voor het duo Cherain-Pirotte een uitstekende kans aan om veel punten goed te maken. Met de Renault Mégane N4, uitgedost met het nummer 9, klommen zij snel en op regelmaat op naar de drempel van de top 10, en vertoefden tevens op de tweede plaats van klasse 3 in het Belgische kampioenschap. Het doel was in zicht maar een laatste voorval liet Cédric Cherain nog even schrikken. “Aan het begin van de allerlaatste klassementsproef verloor ik plots alle vermogen. Ik dacht echt dat we het einde niet gingen halen. Uiteindelijk verloren we maar twee minuten met dit avontuur en veranderde er niets aan het eindresultaat. We verlaten Bocholt met de punten van de tweede plaats in groep N, en dat is een goede zaak voor het kampioenschap. Het doel dat we ons hadden gesteld, het podium halen in klasse 3, werd dus bereikt. Als kers op de taart waren we ook nog eens de snelste tweewielaangedreven wagen. Dat zegt genoeg over het potentieel dat deze Renault Mégane RS bezit want de wagen is helemaal niet gemaakt om op onverhard te rijden.”

Na de overwinning in de rally van Wallonië is dit dus opnieuw een opvallend goed resultaat voor Cédric Cherain en Cédric Pirotte, die hun greep op de tweede plaats in klasse 3 (groep N) verstevigen binnen het Belgische kampioenschap rally. Binnen twee weken vertrekt het Belgische duo naar de Oekraïne voor een uitstapje in de Intercontinental Rally Challenge. De Prime Yalta Rally (van 2 tot 4 juni) kondigt zich aan als een bij uitstek moeilijke rally met snelle klassementsproeven op hobbelige wegen. Beide Cédrics zullen er een compleet nieuw terrein ontdekken. Maar na de zeer gladde wegen van de TAC Rally, de snelle en smalle wegen van de rally van Wallonië en nu eveneens de onverharde wegen van de Sezoens, hebben ze hun aanpassingsvermogen aan diverse omstandigheden bewezen. Dat zal heel nuttig blijken voor hun eerste internationale wedstrijd.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws