www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres: Tsjoen derde opeenvolgende keer met Peugeot 207 S2000
23.05.2011 - 12:18, press peugeot

Voor het derde opeenvolgende jaar zal Pieter Tsjoen tijdens de Geko Ypres Rally, vijfde manche van de IRC 2011, in actie komen met een Peugeot 207 S2000.

“Ik bestuur de 207 S2000 heel graag, stelt Pieter Tsjoen. Het is tegelijk een snelle en een betrouwbare auto. Omdat de wagen uit de ateliers van Kronos Racing komt, weet ik dat ik over een perfect afgestelde auto zal beschikken, een auto die bovendien over alle recente evoluties zal beschikken. Ieper is voor mij het evenement van het jaar, de mooiste wedstrijd in België. Omdat ik me er altijd amuseer, moet ik er gewoon bij zijn, maar ik houd er wel aan om altijd in de best mogelijke omstandigheden aan de start te verschijnen… in de hoop er belangrijke punten voor het Belgisch kampioenschap te kunnen scoren.”

Pieter wist één keer te winnen in Ieper, in 2001, met Steven Vergalle naast zich. “Het wordt moeilijk om dat resultaat te herhalen, om niet te zeggen helemaal ondenkbaar, bevestigt Pieter. Ik strijd met ongelijke wapens tegenover professionele rijders als Thierry Neuville, Freddy Loix, Jan Kopecky, Bryan Bouffier, Andreas Mikkelsen en nog enkele anderen. Mijn doel is om gebruik te maken van de race-omstandigheden en de betrouwbaarheid van mijn 207 S2000 om zo rond de vijfde plaats te finishen. Hoewel ik over een goede parcourskennis beschik, zou zo een resultaat al een bijna een stunt op zich zijn. Om beter te doen zal ik moeten rekenen op pech voor mijn tegenstanders, maar daar wil en kan ik niet op rekenen.”

Hij mag dan wel op en top gentleman en gek van de rallysport zijn, Pieter Tsjoen is veel meer dan een gentlemandriver. Hij is een echte rallyrijder. “Het feit dat ik in Ieper deel mag uitmaken van de structuur die er door Peugeot op poten wordt gezet kan de sfeer en het plezier alleen maar beter en groter maken. Het enthousiasme van de mensen bij Team Peugeot België-Luxemburg versterkt van begin tot eind het gevoel deel uit te maken van een groot rallyfeest.”

En dat plezier is duidelijk ook wederkerig. “Ik vind het schitterend dat Pieter opnieuw zijn vertrouwen stelt in de 207 S2000 en in de vakkennis van Kronos Racing, stelt een enthousiaste Adelheid Terryn, hoofd communicatie bij Peugeot België-Luxemburg. We zijn heel blij de regerende Belgische kampioen in onze structuur te kunnen opnemen en zijn er van overtuigd dat hij zich in het peloton van de IRC-tenoren kan mengen.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws