www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Sezoens Review: Tuur Vanden Abeele: "Eindelijk..."
23.05.2011 - 20:09, persbericht

Een gelukkiger persoon dan Tuur Vanden Abeele kon je gisteren na de finish van Vogelsdonk iin Bocholt en omstreken niet vinden. “Het was niet gemakkelijk. Volgens co-piloot Isidoor Smets was dit één van de zwaarste uitgaven van Bocholt. Na de ontgoocheling in de Wallonie was onze enigste doelstelling om hier in de Sezoens terug de eerste plaats in het kampioenschap te bemachtigen. Opdracht volbracht!” Klonk een glunderende Tuur.

Echter zaterdagochtend op de zonovergoten gezellige marktplaats van Bocholt was de concurrentie in voldoende getalen aanwezig. Zowel onverhard specialist en Haspengouw winnaar Dirk Deveux als nieuweling in het kampioenschap en Wallonie winnaar Ruben Maes wie vooralsnog voor een snelle Escort had gekozen ipv de vooropgestelde Porsche. Maar zowel kampioenschap leider Tom Tytgat, Chris Debyser als Glenn Janssens mochten niet uit het oog worden verloren.

De eerste proef zou al direct het verschil maken met een tweede tijd voor Tuur en Isidoor, op 2,6 sec achter Dirk Deveux. Derde is Glenn Janssens met de Porsche op 14 sec. De volgende proef wordt geannuleerd maar in de 3de en langste proef van 22km trekt de BMW onderhouden door Charles Smid alle registers open met een snelste tijd met 14,9sec voor op Dirk Deveux maar even 33,4sec op Ruben Maes. “Dit is eigenlijk een ideale proef voor de BMW, lange stukken, haakse bochten en telkens hard remmen en optrekken. Vorig jaar tijdens mijn eerste deelname hier was dit onze beste proef. We hadden ons daarom nu ook op deze geconcentreerd. Met resultaat.” Bevestigde een tevreden Tuur op de service.

Echter de rally was nog lang niet gedaan. Niet enkel het asfalt gedeelte maar zeker de onverharde stroken hadden sterk te lijden onder de verschillende passages. De Sezoens rally is de enigste rally in het BK met 29% maaskiezel. “Tijdens de verkenningen lijkt het onverhard gedeelte goed te doen maar tijdens de rally zelve worden er diepe sporen getrokken die uiteindelijk scherpe stenen blootleggen met lekke banden of andere schade als gevolg. Zo’n lekke band doet ons direct minuten verliezen. We moeten dus opletten” Legt Isidoor uit tijdens de voorbereiding van de 3de en laatste ronde van 4 proeven.

Met één minuut voorsprong voor Tuur op Glenn Janssens lijkt de overwinning binnen doch er mochten geen risico’s worden genomen. Met behoud van concentratie werden de verschillende valstrikken omzeild met een fantastisch climax na FF op Vogelsdonk. “Ik ben super content, we staan terug eerste in het kampioenschap wat de perfecte basis is om te starten in Ieper. De rally was zwaar maar de wagen heeft geen krimp gegeven. Het team heeft fantastisch werk geleverd.” Klonk een duidelijk tevreden Tuur op het poduim. In afspraak met Isidoor neemt traditioneel Vincent Van Quickenborne de plaats in de co zetel in dé afspraak van het seizoe. voor de volgende wedstrijd in Ieper.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws