www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Sezoens Review: Opnieuw podiumplaats voor Franky Boulat
24.05.2011 - 12:05, persbericht

Met een achterwielaangedreven BMW zijn de weersomstandigheden een belangrijke factor. Dit jaar hebben we de weergoden aan onze zijde want wederom kon deze wedstrijd plaats vinden onder een stralende zon met zomerse temperaturen. De voorbije wedstrijden van dit jaar hebben we bewezen zeker te kunnen meestrijden voor de podiumplaatsen in deze omstandigheden. Specifiek aan deze Sezoensrally is echter dat het parkoers minstens uit 30% gravelwegen bestaat met veel maaskiezel. Aangezien we nog nooit op deze ondergrond hebben gereden met de BMW was het bang afwachten hoe de wagen zich zou gedragen op dit terrein omdat dit toch een andere afstelling vereist. Langzaam het ritme opbouwen om vertrouwen te krijgen was de boodschap.

Vanaf het begin van de wedstrijd hebben we steeds ons eigen ritme gereden zonder te forceren ... groot was dan ook onze verbazing dat we blijkbaar na KP5 op de 1ste plaats algemeen stonden. De wagen heeft wederom perfect gedraaid zonder ook maar de minste hapering te vertonen. Ook de bemanning (met Rob Van Tichelen in de rechterstoel) heeft een foutloos parkoers afgelegd en het service-team wederom een perfecte job (waarvoor dank!).

In de laatste proeven heeft onze titelconcurrent (Francois Sebastien met Mitsubishi Evo7) fors zijn ritme verhoogd waarbij hij bijna alle scratchen heeft gedraaid - het was voor ons niet mogelijk om met onze 2-wiel aangedreven BMW deze Mitsubishi 4x4 voor te blijven op dit type terrein. Ook streekpiloot Eric Louis die voor de 30ste maal deelnam (!) is ons in de slot kp's nog voorbij gegaan.

We zijn op een mooie 3de plaats algemeen geŽindigd - wederom een schitterende podiumplaats ! Voor dit resultaat hadden we op dit slopende parkoers zeker op voorhand getekend. Met dit resultaat versterken we onze 2de plaats in het Criterium Kampioenschap. De strijd voor de overwinning zal verder gezet worden in Oktober tijdens de East Belgian Rally (EBR) - deze rally is meteen de laatste wedstrijd die meetelt voor dit kampioenschap.

In de zomermaanden zullen we zeker ook nog deelnemen aan de Short Rally vd Suikerstreek en de Short Rally van Kasterlee.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws