www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

ORC Review: 10 snelste tijden voor Mathias Viaene
03.06.2011 - 23:31, persbericht bma

Op zondag 29 mei schitterden Mathias Viaene en de Skoda Octavia WRC van BMA in de ORC Canal Rally, een van de topwedstrijden op de VAS-kalender. Met de Subaru Impreza WRC S12 van Melissa Debackere en de Subaru Impreza WRC S9 van Paul Lietaer als concurrenten, ontpopte Mathias Viaene zich tot de sterke man van de wedstrijd met maar liefst tien snelste tijden op de elf verreden proeven. De Skoda Octavia WRC van BMA greep slechts naast een scratch...

"Vanaf de eerste meters voelde ik me in mijn sas aan het stuur van de Skoda Octavia WRC van team BMA," vertelde Mathias Viaene, auteur van 10 snelste tijden op 11 proeven. "Ik droomde er al lang van om nog eens met een WRC te rijden, ongeveer tien jaar nadat ik de kans kreeg om een aantal wedstrijden te rijden met dit type van wagen. Ik hoopte stilletjes enkele tijden te draaien in de buurt van Melissa en Paul, maar ik was verrast dat ik op de eerste proef meteen de snelste tijd reed. Daarna verliep de wedstrijd zoals gedroomd, want we lieten uiteindelijk slechts ťťn snelste tijd liggen! Aan het stuur leek alles makkelijk. Hoewel het geen WRC van de laatste generatie is, blijft deze Skoda bijzonder efficiŽnt en geeft hij de piloot vertrouwen in de snelle situaties."

Dat laatste punt blijft trouwens een van de werkpunten van team BMA voor zijn Octavia's WRC. "We hebben de laatste tijd hard gewerkt aan de Skoda om een eerste kennismaking te vergemakkelijken," bevestigt Bernard Munster. "Naast het oplossen van het probleem met de betrouwbaarheid, hebben we een ophanging ontwikkeld waarmee de Octavia WRC helemaal niet "verraderlijk" reageert en de piloot meteen veel vertrouwen geeft. Voor de ORC kon Mathias een paar kilometer testen en hij had onmiddellijk een goede feeling."

Ondanks zijn tien snelste tijden, was Mathias Viaene niet de winnaar van de wedstrijd. Dat komt door een straftijd van een volle minuut wegens het te vroeg inklokken, maar die straf werd betwist door de bemanning. "Volgens ons hebben we geen fout gemaakt. We hebben ons standpunt verdedigd bij de wedstrijdleiding, maar die kwam niet terug op de beslissing. Bijzonder jammer, want ik had de actie 'Speed on the Track, Safety on the Road' en de andere partners die ons de kans gaven om deze wedstrijd te rijden met de Skoda Octavia WRC van BMA graag de overwinning aangeboden. We onthouden natuurlijk vooral de tien snelste tijden en het verschil bij de finish met de twee veel recentere WRC's voor ons: 10" voor Paul Lietaer en 36" voor Melissa Debackere. Indien ik nog eens de kans krijg, zal ik met plezier nog eens een wedstrijd rijden met de Octavia."

Na de prachtige tweede plaats van Patrick Snijers in de Sezoens Rally, is deze prestatie van Mathias Viaene natuurlijk een bijkomende opsteker voor Bernard Munster. "Deze resultaten zijn een beloning voor onze inspanningen. Patrick en Mathias hebben bewezen dat de Octavia WRC, als hij goed bestuurd wordt, zeker in staat is om te rivaliseren met recentere en veel duurdere WRC's. Naast de bouw van een derde Octavia WRC, bereiden we ondertussen onze volgende uitdaging voor: Ieper met de nieuwe Mini John Cooper Works 'Logi-technic" van Patrick. Die wagen zal deze week in onze ateliers arriveren..."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws