www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres: Hans Weijs Junior mikt op top-10 bij Super 2000-debuut
16.06.2011 - 18:28, persbericht

Het rallyseizoen 2011 is tot op heden een seizoen waarin Hans Weijs Jr en zijn Belgische navigator Bjorn Degandt veel in de luwte vertoeven vanwege het feit dat ze geen vast omlijnd programma rijden. Maar als het tweetal dan ergens aan de start komt vliegen de figuurlijke vonken er af, getuige de imponerende zesde plaats tijdens de Rallye de Wallonie van eind april. Weijs Jr klasseerde zich rond Namen als beste niet World Rally Car voor alle Groep N en Super 2000 auto’s met zijn Citroën C2 Super 1600.

Over anderhalve week hoopt het duo tijdens de GEKO Ypres Rally wederom voor een spectaculaire verrassing te kunnen zorgen. Het strijdwapen voor Weijs Jr en Degandt wordt een door Wevers Sport uit Markelo geprepareerde Skoda Fabia Super 2000 Evo 2. De GEKO Ypres Rally is de vijfde ronde van de Intercontinental Rally Challenge. Op de startlijst staan maar liefst 31 potente, vierwiel aangedreven, Super 2000 auto’s en een groot aantal top Groep N auto’s.

Op vrijdagavond opent de rally met zes klassementsproeven, waaronder de klassiekers Dikkebus en Langemark. Zaterdag staan nog eens 13 loodzware klassementsproeven met onder anderen de bijna dertig kilometer lange proef Heuvelland op het programma. De Vlaamse topwedstrijd kent vele valkuilen en daar zullen Hans Weijs Jr en Bjorn Degandt met hun Skoda Fabia S2000 omheen moeten rijden. Het wordt de tweede keer dat het duo in de Vlaamse Westhoek aan de start komt. “We mikken op een topresultaat. Hoewel er nog een test in de planning staat, zal ik de meeste ervaring met de auto op moeten doen tijdens de wedstrijd. Het is een flinke stap van een voorwiel aandrijver naar een Super 2000 vierwiel aandrijver, maar ik heb er alle vertrouwen in”, vertelt Hans Weijs Jr. Het doel wat hij zich gesteld heeft, een plaatsje in de top 10, mag dan ook gerust ambitieus genoemd worden.

“Eigenlijk zijn we meteen na de Rallye de Wallonie met de voorbereidingen voor deze wedstrijd begonnen”, legt hij het tot stand komen van een start in Ieper uit, “Ik ben erg trots dat er zoveel steun is voor dit project. Zowel uit Nederland als uit België.” Weijs en Degandt krijgen de beschikking over de auto die normaal gesproken bestemd is voor Erik van Loon. Diens bedrijf, Van Loon Vlees, en Bribus Keukens waar Wevers Sport teamgenoot Bernhard ten Brinke directeur is zijn, net als Datahouse, OVD Groep, Quad Wise, Australian en Cobra Suspension, betrokken vanuit de Nederlandse kant van het project. Philip Cracco met zijn bedrijf Accent Jobs en, net als in Namen, Wim Soenens met GEKO Woonwereld zijn vanuit België betrokken bij het project. Evenals ConXion, dat een bekende naam is in de Belgische rallywereld. “Het geeft een enorm goed gevoel dat al deze bedrijven mij en Bjorn willen ondersteunen in dit project. Het is volgend weekeinde aan ons om het vertrouwen waar te maken”, aldus een trotse Hans Weijs Jr. die het startnummer 18 toebedeeld heeft gekregen.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws