ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome

Wervik: Thuiszege voor Melissa Debackere
18.06.2011 - 20:32, jdh - foto buyse

Melissa Debackere heeft voor eigen volk de Geko Rally van Wervik gewonnen. Met de Subaru Impreza WRC S12 bouwde ze snel een comfortabele voorsprong uit op Paul Lietaer (Impreza WRC S9), die in het begin enkele foutjes maakte en in de slotronde moest opgeven. Dominique Bruyneel (207 Super 2000) en Geert Beauprez (Subaru Impreza WRC) maakten het podium en de NRCS-triomf compleet. Bij de Historics behaalde Glenn Janssens (Porsche 911) een ruime zege.

Voor de start keek iedereen uit naar de 'meubelstrijd' tussen Melissa Debackere in de Geko-Imprea WRC S12 en Paul Lietaer in de Crack-Impreza WRC S9. Aanvankelijk leek het een mooie secondenstrijd te worden maar een foutje in zowel de eerste als de tweede ronde bracht Lietaer na zes proeven al op 16" achterstand. Wat later maakte Lietaer nog een tijdrovende spin en in de slotronde moest de Snor aan de kant met een afgebroken wiel. Debackere bleef van pech gespaard en wist na de ORC Rally nu ook de Rally van Wervik op haar naam te schrijven, meteen haar eerste zege in eigen stad.

Na het duo Debackere/Lietaer was Bernd Casier de snelste man in koers. De RGRS-Skoda Fabia Super 2000 was pas 's morgens vroeg klaar, gebrekkig afstelwerk vertaalde zich dan ook in een sortie op de eerste proef. De winnaar van vorig jaar verloor er zo'n acht minuten en alle hoop op een mooie eindklassering. De tweede Super 2000 ging met de tweede plaats aan de haal: Dominique Bruyneel finishte tweede met de NCRS-207 op bijna twee minuten van Debackere. Ook de derde plaats ging naar NCRS: Geert Beauprez maakte een meer dan aardig debuut met de ex-Lietaer Impreza WRC S5 en pakte de derde podiumplaats op 25" van Bruyneel.

Na een moeilijke start reed Bert Coene zijn Evo X naar de vierde plaats, weliswaar op bijna 3' van Beauprez. Daarachter speelde zich een mooie strijd af tussen drie thuisrijders. Marnic Van Lancker (BMW M3) ging in de slotronde nog over Davy Vanneste (C2 R2 Max) naar de vijfde plaats. Vanneste won wel de F2-categorie met 13" voorsprong op Steven Dolfen (Renault Clio). In die F2-strijd was Matthias Boon (Fabia R2) vanmorgen al vroeg uitgeschakeld na een sortie. Historic-winnaar Glenn Janssens (Porsche 911), Divisie 1-2-winnaar Stefaan T'Joens (Subaru) en Bruno Parmentier (Subaru) maakten de top-10 in Wervik compleet. Bemerken we ook nog de 13de plaats van Lorenzo Bossu die debuteerde met de BMW M3 van Koen Demeyere.

In de Historic-divisie stond geen maat op Glenn Janssens, die evenwel de eerste KP aan Geert Glorieux (BMW) moest laten maar daarna een ruime voorsprong opbouwde. De Porsche-rijder won met 2'43" voorsprong van Dirk Depuydt (Ford Escort MK 2), Christophe Anckaert werd derde op 3'07". Glorieux viel nog terug naar de vierde plaats, voor Lievens (Manta) en Vandenberghe (VW Golf).

In Divisie 1-2 lag na T'Joens opnieuw een mooie Saxo-strijd tussen Denys en Catelin in het verschiet maar die werd abrupt beëindigd door een zware sortie van Catelin op KP 3. Denys klopte in extremis thuisrijder Renier (Clio) in de strijd om de derde plaats, de tweede plek in de standaardklasse was voor Jimmy Taveirne (Lancer Evo 6) op bijna twee minuten van winnaar T'Joens.