www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres: Thierry Neuville: “Ik wil winnen, maar blijf realistisch”
19.06.2011 - 14:52, persbericht

In alle rust en kalmte en zonder enige vrees bereidt Thierry Neuville zich voor op één van de belangrijkste wedstrijden uit zijn nog jonge carrière.

“Peugeot België-Luxemburg levert enorme inspanningen zodat ik in de best mogelijke omstandigheden in de IRC aan de start kan komen. Ik zou al die mensen willen bedanken met een overwinning voor hun thuispubliek. Voor mijn thuispubliek.” Het wordt geen makkelijke opdracht, want Thierry moet het onder andere opnemen tegen Freddy Loix, zesvoudig winnaar in Ieper, waarvan één keer met een Peugeot. “Ik heb het grootste respect voor Freddy. Hij is een hele grote mijnheer en heeft me telkens hij kon goede raad gegeven. Het klikt tussen ons, en als ik hem na een episch duel weet te kloppen zal dat niet veranderen. Verwacht niet dat ik hem een strobreed zal toegeven, maar indien nodig weet ik ook wel beide voetjes op de grond te houden.”

De rijder van Peugeot België-Luxemburg is als rallyrijder nog steeds aan het groeien. “Ik heb het volste vertrouwen in mijn 207 S2000 en in mijn team. Ik weet zeker dat we competitief zullen zijn. Dus wil ik winnen. Aan de andere kant moet ik het opnemen tegen een monument. Freddy kent zijn auto door en door en het parcours als de rug van zijn hand. Ik zal er alles aan doen opdat zoiets niet het geval zal zijn, maar als ik merk dat het te hoog gegrepen is om bij een normaal koersverloop de anderen op afstand te rijden, dan ben ik niet van plan om zotte risico’s nemen in een poging de situatie om te keren. Als er een rijder, of meerdere, ongenaakbaar blijkt, dan leg ik me neer bij het verdict van de chronometer. Ik moet immers een hele IRC-campagne tot een goed einde weten te brengen. Ik zal er alles aan doen om te winnen, maar als dat onmogelijk blijkt, dan zal een ereplaats meer dan een simpele troostprijs zijn.”

In Corsica was geel – de kleur van België in de autosport – de kleur van de overwinning, net zoals dat in het verleden al zo vaak het geval was. Dat weet ook Thierry. Hij is ambassadeur voor het horlogemerk Ice-Watch. Thierry beseft dat een overwinning in de autosport onmogelijk is zonder de steun en de efficiëntie van de mensen rond hem. Daarom zal hij in Ieper ieder lid van het team van Peugeot België-Luxemburg een Ice-Watch horloge – uiteraard in schitterend geel – cadeau doen, als dank voor hun inzet en arbeid, die niet alleen altijd efficiënt, precies en nuttig blijkt, maar ook steevast met de glimlach wordt uitgevoerd. “Het is niet mijn bedoeling de jongens extra te motiveren, want hun motivatie is toch altijd maximaal, lacht de rijder. Het is een meer dan verdiend bedankje. Het is het juiste moment om zoiets te schenken, net voor we samen ten strijde trekken.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws