www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres: Alle praktische info samengevat
20.06.2011 - 16:28, jdh

Wie dit weekend naar Ieper en omstreken trekt doet dat natuurlijk liever met enige voorbereiding. Daarom vindt u hieronder alle noodzakelijke praktische info en doorverwijzingen om er een geslaagd weekend van te maken.

Genummerde deelnerslijsten
  Geko Ypres Rally
  Ypres Historic Rally

Timing
  Geko Ypres Rally
  Ypres Historic Rally - FIA
  Ypres Historic Rally - MSA

Parcours
SuperStage sleutelde dit jaar opnieuw aan het parcours, al zijn de wijzingen minder ingrijpend dan bij de vorige editie.

Op vrijdag is er de nieuwe proef Dikkebus-Westouter van 14,30 km, een samenvoegsel van de bestaande proeven Dikkebus en Westouter. Zaterdag wordt gestart met KP Proven-Vleteren die sterk gewijzigd werd. Heuvelland werd enkele kilometers ingekort terwijl op KP Kemmelberg de start nu in het centrum van Kemmel ligt. In Frankrijk wordt de showproef in Wasquehal omgekeerd verreden, KP Lille-Eurométropole in Linselles is dan weer een compleet nieuwe proef.

De Historics werken op vrijdag een verschillend tracé af maar rijden wel allebei de nieuwe proef in Boezinge, die enkel voor de Historics voorbehouden is. De FIA-wedstrijd rijdt deze proef tweemaal met daartussen KP Dikkebus-Westouter terwijl de MSA-piloten Mesen-Sauvegarde rijden met daarna één passage in Boezinge.

  Bekijk alle proeven via Google Maps

Tickets
Een algemeen toegangsticket voor alle proeven en de shakedowns kost 35 € en is te koop in de Rally Shop op de Grote Markt van Ieper. Voor het officiële Rally Magazine betaal je 10 €. Aparte toegang per proef of tot de shakedowns in Boezinge en Nieuwkerke kost 9 €. Klik hier voor alle verdere info.

Rallycentrum
Voor de moderne rally is de Grote Markt van Ieper al sinds jaar en dag het wedstrijdcentrum (plan rallycentrum Ieper). Het gesloten wagenpark bevindt zich dit keer wel in het Ypres Businnes Park, beter bekend als de oude L&H-site. Het centrum van Boezinge is terug het zenuwcentrum voor de Ypres Historic Rally.

Rallyradio
De rallyradio zal vanop de proeven te volgen zijn via Topradio Westhoek via 106.4 FM (Ieper) en 104.5 FM (Poperinge), ook on-line terug te vinden via deze link.

Live resulaten
De live-modules om de tijden te volgen komen weldra on-line via ypresrally.com en ypresrally.com/historic.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws