www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ypres: Uitgebreid verslag op Sporza
21.06.2011 - 15:31, persbericht

De VRT, die sinds enkele jaren op zondagnamiddag het BK rally uitzendt, plant dit jaar, naast dagelijkse updates, een extra uitzending van maar liefst 50 minuten over de Geko Ypres Rally.

Eric Dupain: "Enkele weken geleden kreeg ik de vraag of ik iets speciaal kon doen over de rally van Ieper. Na het nodige denkwerk stemde ik in om een lange reportage van een uur te maken waarin we ook wat beelden uit ons archief in verwerken. Gilbert Staepelaere was de eerste rallyrijder ooit die erin slaagde om deze rally vier keer te winnen. Staepelaere zorgde voor een nieuwe generatie rallyrijders. Robert Droogmans, Patrick Snijers en Marc Duez waren zijn drie musketiers. Gilbert Staepelaere is BelgiŽs grootste rallyrijder. Hij won 12 nationale titels en won 89 rally's. Staepelaere overleed op 2 juni 1996 maar zijn drie musketiers zijn nog steeds actief in de rally. Samen met Droogmans, Snijers, Duez en zesvoudig winnaar Freddy Loix gaan we terug naar een plaats op het parcours die voor hen om een of andere manier belangrijk was. Die vier interviews en archiefbeelden worden stapsgewijs verweven in het wedstrijdverslag." Sporza zendt de lange reportage uit op zondagnamiddag 3 juli.

Daarnaast is er op de VRT gedurende het hele rallyweekend aandacht voor de Geko Ypres Rally tijdens het sportgedeelte van alle journaals vanaf vrijdagavond 24/6 en in Sportweekend op zondagavond.

Natuurlijk kan de Geko Ypres Rally ook dit jaar weer live gevolgd worden op Eurosport, met rechtstreekse verslaggeving en interventies van op serviceplaats op de Ieperse Grote Markt. Ook WTV blijft niet achterwege en zal op zondag uitpakken met een uitgebreide terugblik op deze rallytopper waarbij er traditiegetrouw veel aandacht is voor de streekpiloten.

Verder besteedt de RTBF naar goede gewoonte ook uitgebreid aandacht aan het hoogtepunt van het Belgische en Europese rallyseizoen.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws