www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres: Jonas Langenakens treft zware concurrentie in Ieper
21.06.2011 - 17:53, persbericht

De Geko Ypres Rally van komend weekend is ongetwijfeld de rally met de grootste internationale uitstraling van het ganse seizoen. Ook dit jaar kan de organisatie een zeer interessant deelnemersveld presenteren met toppers uit binnen- en buitenland. De referentie uit het Belgian Rally Championship in de klasse 3, Jonas Langenakens, treft zeer zware concurrentie voor deze manche. Kampioenschapsrijders Anthony Martin en Cédric Cherain zitten ondertussen goed in het ritme en willen dezelfde tred in Ieper doorzetten. Alexandre Romain mikt op maximale puntenscore in het algemeen klassement door zich in te schrijven in de klasse 3. Hij komt er voor de gelegenheid aan de start met een Evo X om zich net zoals in het vorige seizoen te meten met Jonas. De ervaringsdeskundige van dienst is ongetwijfeld Kris Princen die ter gelegenheid van zijn 16de deelname in Ieper een Mégane aan de start brengt. Eenzelfde wagen zal aan de start verschijnen voor de Fransman Eric Mauffrey. Vorig jaar al bewees Zwitser Florian Gonon dat er ook met hem rekening moet gehouden worden. Jason Pritchard en David Mann zullen het Kanaal oversteken om het de Belgische tenoren uit de standaardklasse zo moeilijk mogelijk te maken terwijl streekrijders Andy Lefevere en Kris Cools zeker en vast niet mogen worden onderschat.

Jonas Langenakens doet net zoals in 2010 een beroep op Nico Beernaert om hem foutloos over het parcours te loodsen: "Ieper is één van de moeilijkste wedstrijden van het jaar. Het is een zeer lange rally met snelle maar toch technische proeven die bovendien zeer weinig vergevingsgezind zijn. Ik heb hier slechts twee maal eerder deelgenomen en kan dat beetje ervaring zeker gebruiken op het gladde Ieperse asfalt. Bij mijn eerste deelname ging een goed resultaat verloren door een kapot achterdifferentieel en verleden jaar gooide een lekke band roet in het eten. Ik hoop dat we dit jaar gespaard blijven van pech. Het hoofddoel wordt onze voorsprong in het kampioenschap op onze naaste concurrenten verder uit te bouwen."

De wagen werd voor de gelegenheid door de mensen van J. Moons Creations in een nieuw kleedje gestoken. Op www.jonaslangenakens.be vind je alvast de eerste foto’s.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws