www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ypres: Freddy Loix snelste op shakedown in Nieuwkerke
24.06.2011 - 1:04, jdh

Vanavond werd in Nieuwkerke de shakedown van de Geko Ypres Rally gehouden. Bijna 90 van de 120 deelnemers waren op de afspraak voor deze laatste testsessie.

Freddy Loix liet de besttijd optekenen in zijn Skoda Fabia. ďVier passages op de shakedown waren voldoende voor mij. Het ware nutteloos om nog meer runs af te werken, want de Fabia deed precies wat ik wou. De wegen lagen er droog bij, we zullen wel zien wat de weergoden ons vrijdag en zaterdag voorschotelen. Ik ben bereid om de confrontatie met de concurrentie aan te gaan. Ik kan haast niet wachten om de eerste chronorit aan te snijden. Het wordt een harde en spannende strijd, maar ik ben er helemaal klaar voor.Ē, aldus Loix in een persbericht.

Loix was nipt sneller dan de Peugeots van Bryan Bouffier en Thierry Neuville. Ook de andere fabrieksrijders, Wilks en Mikkelsen, bleven dicht in de buurt. Jan Kopecky ging dan weer van de baan met zijn Skoda, net als P-G Andersson (Proton) en Dilley (C2 R2 Max).

Hoewel de shakedown niet alles zegt geven sommige tijden toch al een eerste indruk over mogelijke waardeverhoudingen dit weekend. Met de originele Mini Countryman 1.6T zette Patrick Snijers de 12de tijd neer. Jasper Van Den Heuvel reed de 13de tijd met zijn Lancer Evo X R4 en was daarmee bijna 10" sneller dan Romain (Lancer Evo X), eerste in groep N voor Martin. Abbring (DS3 R3T) was de snelste in klasse 5 terwijl Demaerschalk (C2 R2 Max) de beste tijd neerzette in klasse 6. Bij de Fiesta's was Canal-Robles de snelste, al was de jonge Zweed Ahlin (buiten de Trophy) beduidend sneller.

  Tijden shakedown
  Foto's Jasper Boutte

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws