www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres: Freddy Loix terug aan de leiding in de IRC-tussenstand
26.06.2011 - 14:39, persbericht

Freddy Loix en de Fabia Super 2000 van het BFO//Škoda Rally Team hebben de editie 2011 van de Rally van Ieper met kop en schouders gedomineerd. Met negen scratches op achttien chronoritten en 1’41” voorsprong op de naaste achtervolger bracht de Limburger zijn zegerecord in de Belgische manche van de Intercontinental Rally Challenge op zeven. Hij wordt ook opnieuw leider in de IRC-­‐tussenstand.

Freddy Loix en Fred Miclotte hebben de Geko Ypres Rally vanaf de eerste chronorit gedomineerd en gingen als eerste over het finishpodium. Een positieve balans voor de Belg, die zo opnieuw de eerste stek in het rijdersklassement verovert en de leidersplaats van Škoda in de Intercontinental Rally Challenge verstevigt. Het Tsjechische merk finishte met twee Fabia Super 2000 op het podium (het Nederlandse rallytalent Hans Weijs Jr tikte als derde aan) en veroverde met de hulp van de Noor Andreas Mikkelsen (de Noor vertrok op zaterdag opnieuw volgens de SupeRally-­‐regels) 13 van de 18 snelste tijden.

“Ik moet toegeven dat ik al moeilijker edities heb gekend dan die van dit jaar”, stelde Freddy aan de finish. “Maar dat zal mijn plezier om een zevende overwinning in deze rally niet vergallen. Het is toch niet mijn schuld dat mijn tegenstanders in de fout gingen? Maar denk maar niet dat ik een makkelijke wedstrijd heb gehad. Vrijdag waren de wegen droog en veranderde het gripniveau amper, maar op zaterdag was de regen van bij de start van de partij. Iedere kilometer, soms iedere bocht, was de grip anders. Omdat ik niet echt onder druk stond, heb ik me moeten inspannen om geconcentreerd te blijven en zo geen enkele fout te maken. Door mijn gunstige positie kon ik het me wel veroorloven geen risico’s te nemen in de bandenkeuze. In de snelle bochten ging ik lichtjes van het gas en op de gevaarlijke punten sneed ik niet helemaal de bocht af. Naarmate de dag vorderde telden Fred en ik de chronoritten af. Onze Škoda Fabia bleek van start tot finish betrouwbaar. We hebben geen enkel probleem gehad. Deze rally was voor ons eigenlijk heel simpel. Het belangrijkste is dat ik mijn doel heb bereikt: ik wou na Ieper aan de leiding van het kampioenschap staan. En dat is gelukt!”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws