www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ypres: BFO Award voor Kevin Demaerschalk
26.06.2011 - 14:46, persbericht

De Geko Ypres Rally was een ware afvallingsrace. Twee dagen lang lag het tempo verschroeiend hoog in de Westhoek. De IRC-tenoren doken diep in de koorden op zoek naar die laatste tiende van een seconde. In combinatie met het wisselvallige weer, zorgde dat voor bijzonder verraderlijke proeven, zeker in de tweede lus.

Verscheidene piloten reden zich in de kijker in de Geko Ypres Rally. Freddy Loix verstevigde zijn zegerecord met een zevende overwinning in Ieper. Er was natuurlijk het opmerkelijke debuut van de Mini Countryman Cooper S van Patrick Snijers, die dicht in de buurt van het algemene podium kwam. Hans Weijs Jr debuteerde in Super 2000 met een schitterende podiumplaats. Kevin Abbring domineerde de strijd bij de voortrekkers met een CitroŽn DS3, maar de jonge Nederlander schoof in de slotfase even in een greppel, wat hem zeven minuten kostte. Cťdric Cherain reed een beresterke wedstrijd en knokte met Kris Princen, maar ook hij haalde de finish niet, net zomin als Ghislain de Mevius met zijn Peugeot 207 R3T.

Uiteindelijk was er toch een jongere die alle valstrikken kon ontwijken op het verraderlijke parcours: Kevin Demaerschalk. De 20-jarige piloot uit Hoeilaart debuteerde een jaar geleden in de rallysport, nadat hij eerder Belgisch kampioen was in karting. In zijn debuutjaar werd Kevin meteen vice-kampioen in de Ford Fiesta Sport Trophy, waarna hij een van de genomineerden was voor de RACB Awards in de categorie Rookie of the Year. Dit seizoen stapte Kevin Demaerschalk over naar de CitroŽn C2 Trophy. Het succes bleef door pech uit, maar uitgerekend in Ieper pakte Kevin de overwinning in de C2 Trophy, wat hem meteen de BFO Award opleverde.

"Door het wisselvallige weer was deze editie veel moeilijker dan de wedstrijd van vorig seizoen. Vrijdagavond heb ik echt geluk gehad. In een snelle waaier raakte de bodemplaat de rand van de weg en werd ik uit de koord geworpen. We gingen aan hoge snelheid rond. Ik stond achterstevoren op de baan, tussen twee diepe grachtenÖ Soms heb je wat geluk nodig. Zaterdag heb ik constant de voorsprong op Xavier Baugnet gecontroleerd. Ik ben natuurlijk erg blij met mijn eerste overwinning in de CitroŽn Trophy en met deze BFO Award!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws