www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ypres: Abbring en Demaerschalk domineren in CitroŽn Trophy
26.06.2011 - 15:10, persbericht citroŽn

De Nederlander Kevin Abbring reed zich dit jaar al ettelijke keren in de kijker met een CitroŽn DS3 R3 in het Kampioenschap van Frankrijk op Onverhard. Ook bij zijn eerste optreden van het jaar in BelgiŽ en vooral in een manche van de erg hoogstaande Intercontinental Rally Challenge (IRC) schitterde Abbring. In de Rally van Ieper voerde hij lange tijd de categorie voor voorwielaandrijvers (2WD) aan. Hij domineerde met zijn DS3 R3 verscheidene concurrenten die met krachtigere wagens aan de start stonden. Hij was zelfs sneller dan de 4x4 Turboís in Groep N en stond op een prachtige 15de plaats! Helaas betaalde hij halfweg de tweede dag een klein foutje cash.

"In het begin had ik wat tijd nodig om me aan te passen. Het was immers de eerste keer dat ik met de DS3 op asfalt reed," vertelde Kevin. "Het ging heel goed, want na de eerste dag had ik bijna een minuut voorsprong op mijn tegenstanders in 2WD. Zaterdag, toen het geregend had, werd het moeilijker om op te boksen tegen de 4x4ís. Bij de service halfweg de dag opteerde ik voor een veilige bandenkeuze. Gelet op het wisselvallige weer, monteerden we regenbanden, maar de proeven droogden snel op. Geen ideale bandenkeuze, maar ik kon mijn voorsprong wel controleren. Helaas gebeurde er op de eerste proef van de slotronde iets wat ik niet begrijp. In een trage bocht in 1ste, haakte de voortrein in de koord en doken we aan de binnenkant van de bocht in de gracht! De wagen hing op de talud en het duurde zes minuten voor de toeschouwers ons bevrijd hadden. Ik ben ontgoocheld, vooral voor CitroŽn, want de overwinning in de categorie was belangrijk. Ik hoop dat de volgers chronoís die we draaiden met de DS3 R3 en het feit dat we de categorie domineerden toch hebben opgemerkt."

Abbring finishte uiteindelijk op de 25ste plaats, 4de bij de voortrekkers en 2de in de categorie R3. In de uitslag strandde hij net achter de eerste CitroŽn, de C2-R2 Max van een andere Kevin, de 20-jarige Demaerschalk. Die domineerde van start tot finish de categorie R2.

"Het ging uitstekend," genoot de jonge Brabander die dit jaar nog niet veel succes had. "We beleefden vrijdagavond even een spannend moment toen de wagen uit een diepe koord sprong. De wagen eindigde achterstevoren op het smalle baantje. Ik verloor tijd, maar Xavier Baugnet maakte ook een paar foutjes, zodat ik constant aan de leiding bleef."

De prestatie van Demaerschalk bleef niet onopgemerkt bij de promotors van het Kampioenschap van BelgiŽ. Die beloonden zijn prestatie met de BFO Award en een gratis inschrijving voor de volgende wedstrijd van het kampioenschap in Roeselare. Xavier Baugnet, de leider in de CitroŽn Trophy R2, nam geen overbodige risicoís en stelde zich tevreden met de tweede plaats in de categorie, voor Nicolas Damsin, die moeilijk het juiste ritme vond op het moeilijke parcours dat hij ontdekte. Bart Maes, 5de in R3 met zijn DS3, en Guillaume Dilley, 9de in R2 met zijn C2, ontweken ook alle valstrikken van deze erg selectieve Rally van Ieper, in tegenstelling tot Caren Burton (van de baan op KP 3), Victorien Heuninck (van de baan op KP 8) en Ronny Foxius (motor KP 9).

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws