www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres: Jonas Langenakens derde Belg en groep N-winnaar
26.06.2011 - 16:31, persbericht

Een wedstrijd van het kaliber van de Geko Ypres Rally, met dergelijk hoogstaand deelnemersveld en uitdagend parcours, vereisen een andere aanpak dan de andere rally’s uit het Belgisch Kampioenschap Rally. Dit is ook meteen waaraan Jonas Langenakens dacht voor hij aan de Ieperse rally begon. De Landenaar had na de vier voorgaande manches immers een ruime voorsprong opgebouwd in het klassement voor Groep N-wagens en hoefde niet alles op alles te zetten voor deze wedstrijd. Jonas en co Nico Beernaert wilden vooral een foutloze rally afwerken wat op een kleine schuiver na, met een 20-seconden tijdsverlies tot gevolg, ook aardig lukte. Alexandre Romain, die in Ieper nog eens aan de start stond met een Evo X om vooral punten te sprokkelen voor de algemene klassering, moest op de eerste proef nog even in het ritme komen maar vanaf proef twee ging hij er als een speer vandoor. Jonas wist dat zijn teamgenoot op de limiet reed en liet zich niet verleiden om meer risico’s te nemen om alsnog te kunnen aanklampen. Weinigen waren dan ook verbaasd toen Romain herhaaldelijk in de fout ging en op de vijfde proef uiteindelijk van de tabellen verdween. Jonas Langenakens nam de leiding in de klasse 3 en zou de eerste wedstrijddag afsluiten met een voorsprong van een dikke negen seconden op Anthony Martin. Op 20 seconden volgde de Zwitser Gonon en iets verder de beide Méganes van Princen en Cherain die zich duidelijk in hun sas voelden op het Ieperse parcours.

Door op de langere proeven op zaterdag het tempo te verhogen kon de voorsprong op achtervolger Martin stelselmatig worden vergroot. Na nog een scratch te hebben gerealiseerd op de Kemmelberg kon tijdens de tweede lus een voorsprong van driekwart minuut worden geconsolideerd. Jonas stemde zijn tijden af op deze van de snelle Waal die evenwel bleef pushen. Langenakens begaf niet onder de druk en hield Martin op afstand zodat hij na 18 proeven als winnaar in gr N over het eindpodium mocht rijden. Door foutloos te blijven én hierbij nog een strak tempo aan te houden, klom Jonas in het algemene klassement nog op naar de dertiende stek en eindigde hierbij zeer verdienstelijk als derde Belg na winnaar Loix en Snijers. Iets om trots op te zijn!

Jonas is bijzonder blij met deze overwinning: “Als winnaar over het podium mogen rijden van een internationale rally als die van Ieper, het doet me toch wel iets. Na onze tweede plaats algemeen in de Rally van Haspengouw eerder dit jaar, zal deze overwinning me voor altijd bijblijven. Ik wil dan ook mijn co Nico bedanken voor zijn inzet want zonder zijn hulp hadden we nooit zover kunnen staan. Deze keer bleven we gespaard van pech terwijl het parcours er soms als een slagveld bij lag. Het is mijn derde overwinning en we doen een goede zaak in het kampioenschap. We mogen echter niet vergeten dat de titel toch ons hoofddoel blijft. Maar winnen is natuurlijk ook wel leuk! We concentreren ons nu vooral op de resterende manches van het BK maar we gaan wel eerst een stevig feestje bouwen!”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws