www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres: Alexandre Romain wil Ieper snel vergeten na twee sorties
26.06.2011 - 16:37, persbericht

Zoals vele andere rijders, en niet van de minsten, werd Alexandre Romain het slachtoffer van het meedogenloze parcours van de Geko Ypres Rally. De Cezam rijder kwam in zijn Mitsubishi Lancer EvoX (gr.N) niet verder dan de 5de klassementsproef. In de Westhoek liet Romain zijn eerste opgave van het seizoen 2011 optekenen.

Alexandre Romain houdt geen goede herinneringen over aan zijn deelname aan de Geko Ypres Rally 2011, dat is wel het minste wat men kan zeggen. De Citroën C4 WRC mochten niet deelnemen en de Cezam-rijder had gekozen voor een Mitsubishi Lancer Evo X gr.N met het vaste voornemen een belangrijke rol te spelen in de klasse 3. Al zijn hoop ging in rook op vanaf de tweede proef. De rijder verduidelijkt wat er gebeurde: “Onmiddellijk na de start kwamen een boel kabels los die met kleefband waren vastgemaakt. Omdat het mijn zichtveld hinderde vroeg ik aan Bruno om daar iets aan te doen. Mijn aandacht verslapte en ik begreep een nota niet goed. Ik kwam veel te snel aan in een blinde bocht. Ik moest kiezen: ofwel rechtdoor het veld in gaan, waarbij ik niet zeker wist of de wagen niet vast ging komen te zitten in een gracht, ofwel mezelf de volgende bocht ingooien met het gevaar achteraan iets te raken. Ik koos de tweede optie. De wagen rolde op de flank en een band liep van de velg. Tegen de tijd dat we de wagen terug op zijn wielen hadden gezet en de proef hadden uitgereden verloren we drie minuten dertig.”

Dit vroege incident kelderde natuurlijk de kansen van Romain. Maar hij wilde doorrijden met de vaste bedoeling opnieuw op te klimmen in het klassement. Zijn voornemen kon hij onmiddellijk uitvoeren en op de volgende proef (Langemark) liet hij een 11de tijd algemeen optekenen. “Ik heb aangevallen om toch nog te trachten een ereplaats te bemachtigen in het Groep N klassement. Ik wilde niet eindigen op drie minuten van de winnaar, zo zit ik niet in elkaar.”

Helaas eindigde de inhaalrace van Alexandre op KP5 in een veld. “In een bocht over een kruispunt was er een hobbel in de weg. Dat wierp me naast de weg en ik eindigde in een veld. De gewassen stonden te hoog en ik kon dus niet zien waar ik er uit moest rijden zonder in een sloot te belanden. Ik volgde de aanwijzingen van een toeschouwer. Spijtig genoeg raakte ik met een wiel in een gat en dus stonden we daar geblokkeerd… Voor ons was het echt een rally om te vergeten.”

Hoewel er nog even overwogen werd om zaterdagmorgen van start te gaan, besloot het duo Romain-Brissart braafjes om het hierbij te laten. Natuurlijk was hij niet blij met de opgave van Pieter Tsjoen, zijn rechtstreekse tegenstander in het Belgische kampioenschap, wiens mooie prestaties hij onderlijnde. Alexandre Romain heeft de hoop op het kampioenschap nog niet verloren. Hij zal zijn Citroën C4 WRC terug inzetten voor de resterende drie manches van het Belgische kampioenschap rally.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws