www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ypres: Chris Van Woensel: "Een fantastisch duel met Tim"
26.06.2011 - 21:22, persbericht

De Geko Ypres Rally, de vijfde wedstrijd van het Kampioenschap van BelgiŽ, zette dit jaar de deur open voor de prachtige bolides in de categorie GT. Maar, de mooie Grand Tourismes zijn niet welkom in de Intercontinental Rally Challenge, zodat er een "Belgisch" compromis werd gevonden: de GT's werkten dezelfde proeven af, maar wel als laatste wagens op het parcours, aansluitend op de rest van het peloton in het IRC. De drie GT's maakten een boeiende en amusante wedstrijd van die, na een bijzonder felle strijd, gewonnen werd door Chris Van Woensel en Filip Goddť met hun Nissan 370Z.

"De formule om de GT's als laatste te laten starten was geen succes. We werden een beetje aan ons lot overgelaten, al was ik wel aangenaam verrast dat er toch nog heel wat toeschouwers speciaal op de GT's bleven wachten op de proeven. Maar, sportief was het natuurlijk moeilijk om echt de strijd aan te gaan met de Gr.N's die ook punten scoren voor het algemeen Belgisch kampioenschap. Wij reden meer in het donker en vooral op proeven die al uitgereden waren. Omdat de 4x4's enorm veel snijden in de bochten, lag er zelfs bij de eerste passage al veel grind in de bochten. De organisatie liet ons 8 minuten na de laatste IRC-deelnemer starten, maar toch haalden we op de lange proef in Hollebeke een Fiesta in. Die maakte niet meteen plaats. Zowel Tim Van Parijs, die met zijn Porsche zaterdag als eerste startte, als wij hebben de Fiesta een klein tikje moeten geven om te kunnen passeren, want de pilote had ons niet opgemerkt..."

De drie GT's, met naast de 996 van Van Parijs ook de Z4 Coupť van Guino Kenis, maakten er een gezellige en vooral spannende wedstrijd van. "Tim heeft me echt tot het uiterste gedwongen. Ik heb van de eerste tot de laatste proef op de limiet moeten rijden, want Tim wilde ook winnen. Door het diepe couperen, zag de wagen daardoor natuurlijk af. Op een bepaald moment dacht ik dat het misschien verstandiger was om de 8 punten voor de tweede plaats veilig te stellen, maar eens je dan weer aan de start van de volgende proef staat, dan ga je toch opnieuw voluit in de aanval! We hebben mekaar echt opgejaagd en dat blijkt ook wel uit de chrono's. Uiteindelijk kon ik toch afstand nemen van de Porsche. Het is enkel jammer dat Guino Kenis met een afgebroken wiel op zijn BMW in de slotfase nog moest opgeven, want we hadden graag met drie GT's over het finishpodium gereden."

Chris pakte niet alleen de overwinning in GT, waardoor de Belgische titel in Klasse 4 bijna binnen is, maar hij behaalde ook een 6de plaats voor het Belgisch kampioenschap (buitenlanders scoren geen punten, tenzij ze ingeschreven zijn voor het BFO BRC voor 1 mei). Chris eindigde net voor Kris Princen in het samengevoegde klassement.

"Voor het Kampioenschap van BelgiŽ hebben we dit weekend een uitstekende zaak gedaan. Enkel Francis Lejeune kan ons nog van de titel houden in Klasse 4. Maar, wil men ons nog aan de start zien in Ieper, dan moet toch eens nagedacht worden over de formule..."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws