www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres: Derde plaats en Colin McRae Trophy voor Hans Weijs Jr
27.06.2011 - 14:08, persbericht

Rallyrijder Hans Weijs junior uit Elst heeft dit weekeinde voor een grote sensatie gezorgd in de Rally van Ieper. In zijn eerste wedstrijd met een Skoda Fabia Super 2000 finishte Weijs samen met de Belgische navigator Bjorn Degandt als derde in deze rally om de Intercontinental Rally Challenge (IRC). Het IRC is na het WRC het belangrijkste rallykampioenschap ter wereld.

In de Kattenstad verscheen de volledige top van het IRC aan de start. Hans Weijs Junior nam in een voor hem nieuwe auto de handschoen op tegen dertig andere equipes in een S2000-rallyauto. Na achttien proeven hoefde het Gelderse rallytalent alleen kampioenschapsleider Freddy Loix (Skoda) en de Franse fabrieksrijder Bryan Bouffier (Peugeot) voor zich te dulden.

Vanaf de aftrap noteerden Weijs en Degandt tijden bij de snelste zes. Waar gaandeweg de wedstrijd vele favorieten sneuvelden op de listige Belgische wegen, bleef de Nederlands/Belgische equipe fier overeind. De vrijdagavond werd afgesloten op een prachtige vijfde plaats. Op zaterdagochtend besloot het rallytalent voor een behoudende tactiek. De wegen rondom Ieper waren namelijk kleddernat van de regen. “Met maar een paar testkilometers op zak waren wij natuurlijk de favorieten om het eerst naast de baan te schuiven, maar Hans heeft dat heel slim aangepakt door iets rustiger van start te gaan”, aldus navigator Bjorn Degandt.

Het sorteerde effect, want Weijs en Degandt klommen al snel op naar plaats drie. Een belangrijk aandeel speelde de geslaagde aanval op de veertiende klassementsproef, waar een tweede tijd werd gereden en concurrent Bernd Casier op 30 seconden achterstand werd gezet. Als enkele proeven later Casier uitvalt, brengt Hans Weijs de Skoda Fabia S2000 van Wevers Sport met verstand aan de finish. Met een derde plaats is een grote sensatie een feit. “Ik wilde voorin meedoen, maar een derde plaats had ik gezien dit startveld nooit verwacht”, aldus een dolgelukkige Hans Weijs. De door Wevers Sport geprepareerde Skoda Fabia Super 2000, die normaal wordt gereden door regerend Nederlands kampioen Erik van Loon, werd dankzij financiële steun van een groot aantal Nederlandse en Belgische sponsors zoals Bernhard ten Brinke, Wouter Ploeg, Willem-Jan van den Heuvel, Wim Soenens en Philip Cracco geprepareerd voor de vice-J-WRC kampioen van 2010.

Colin McRae Flat Out Trophy voor Hans Weijs
De unieke prestatie van Hans Weijs Jr. was ook de kenners niet ontgaan. Na de derde plaats werd het rallytalent uit Elst ook nog geëerd met de Colin McRae Flat Out Trophy. Deze trofee wordt per IRC-rally toegekend aan de rijder die zich het meest heeft onderscheiden in die wedstrijd. In de jury zit onder meer Jimmy McRae, veelvoudig Brits rallykampioen en vader van wijlen Colin McRae de wereldkampioen van 1995.

Wevers Sport: podium in het IRC
Wevers Sport schreef dit weekeinde een groot internationaal succes bij na de derde plaats van Hans Weijs Jr. “We zijn heel trots op die derde plek. Het bewijst dat we in staat zijn om betrouwbare én snelle auto’s neer te zetten voor een belangrijk kampioenschap als het IRC”, aldus Erik Wevers. Samen met de negende plaats voor Bernhard ten Brinke (Zeddam) kon het team uit Markelo zelfs twee top tien resultaten bijschrijven. “Het blijft wel jammer dat Mark van Eldik en Edwin Schilt zijn uitgevallen. Het liefste heb je natuurlijk alle auto’s aan de finish.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws