www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres: Geslaagd debuut voor Johan Dekens met 7de plaats
28.06.2011 - 19:03, persbericht

Net zoals alle andere wedstrijden van het BK Historic was ook deze 5e manche, de Ypres Historic Rally, volledig nieuw voor Johan Dekens. Er werd richting Ieper vertrokken met de hoop om toch bij de eerste 10 wagens te eindigen. Tijdens de verkenningen werd al snel duidelijk dat het niet makkelijk zou zijn, een heel technisch en zwaar parcours, zowel voor mens en machine, iets waarvoor op voorhand al verwittigd werd.

Vrijdagavond werd de start gegeven met 2 KP’s op het programma. Bij de start van KP 1 Mesen-Sauvegarde werd al meteen duidelijk dat het niet makkelijk zou zijn… de omschakeling van Michelin banden naar Kumho zat er misschien voor iets tussen maar ook het techische parcours was niet eenvoudig. KP 2 Boezinge ging dan weer een stuk beter wat ons vrijdagavond een 11e plaats algemeen opleverde.

Zaterdagmiddag werd de start gegeven voor de resterende 10 KP’s, meteen bleek op KP 3 Proven-Vleteren dat we moeilijk in het ritme konden geraken. Het duurde tot KP 7 Lille-Eurométropole vooraleer het ritme erin begon te komen. Vanaf dan ging het vlot, met zelfs op KP 8 een 2e tijd. Vanaf KP 10 begon het een beetje donker te worden maar bij de laatste KP was het volledig donker. Ook daar draaiden we nog een mooie 5de tijd met slechts enkele seconden verlies ten opzichte van onze passage op die KP in de namiddag. We moeten uiteraard Lieven Denys bedanken om heel sportief aan de kant te gaan om ons te laten passeren! We kunnen tevreden terug kijken naar de Ypres Historic Rally 2011 met een 7de plaats algemeen en een 1ste plaats in de klasse C. De Porsche heeft van het begin tot het einde perfect gereden, er is geen sleutelwerk aan te pas gekomen, de service was beperkt tot alles controleren, ruiten proper maken, tanken en terug vertrekken!

Uiteraard willen we toch iedereen bedanken die mee heeft geholpen om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen en uiteraard ook onze hoofdsponsor “State of Art Menswear” en alle andere partners!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws